Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Weinig seks in je relatie? Dit is waarom dat eigenlijk niet zoveel uitmaakt

Weinig seks in je relatie? Dit is waarom dat eigenlijk niet zoveel uitmaakt

Weinig seks in je relatie? Dit is waarom dat eigenlijk niet zoveel uitmaakt

Af en toe wil het gewoon even niet. Terug van een drukke werkdag? Logisch dat je gelijk je bed in wil rollen. Dat je even geen zin hebt in een avontuur tussen de lakens is eigenlijk helemaal niet zo gek. Dit is waarom.

Relationshipgoals

Seks hoeft niet een vereiste te zijn voor een goede relatie. In tegendeel, als je met je partner intieme momenten kan creëren zonder elkaars kleren uit te trekken is dat juist een goed teken. We weten allemaal dat een goede fundering voor een relatie bestaat uit vertrouwen. Seks kan een leuke toevoeging zijn, maar niet echt nodig.

Speciaal

Dat je elke dag seks zou moeten hebben is een fabeltje. Prima als jij en je lover elke dag van bil gaan, maar als jij en je partner seks zien als iets voor speciale gelegenheden is het logisch dat er niet elke dag een wip op de planning staat. Je hebt toch ook niet elke ochtend warme broodjes als ontbijt?

Libido

Het libidogehalte is bij geen enkel mens hetzelfde. Misschien heb jij gewoon een laag libido, who cares? Als dit voor jou en je partner geen probleem is, is er geen vuiltje aan de lucht. Merken jullie hier wel een meningsverschil? Probeer er dan achter te komen op welke manier je je libido iets op kunt krikken.

Lees ook:
Droom je wel eens over deze dingen? Dan kan het een teken zijn van problemen in je relatie

Sekspauze

Wist je trouwens dat een sekspauze je relatie kan verbeteren? Wanneer een koppel een inkakker op seksgebied ervaart, denken zij vaak dat meer seks de oplossing is. Alles wordt uit de kast getrokken om die inkakker verleden tijd te maken. Maar niets is minder waar, soms is een lange pauze het geheim. Als je zo vaak seks kan hebben als je wil, kan het een routine worden. Wanneer je hier een tijdje afstand van neemt, dan kan de aantrekkingskracht weer helemaal opbloeien. Bewuste onthouding zorgt er namelijk voor dat je je bewust wordt van de dingen die er naast seks gebeuren. De intimiteit tussen partners wordt vergroot en de seks kan hierdoor nog intenser worden. Dit betekent dat de liefdesdaad vaak nog beter wordt. Winning!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: &C | Beeld: Unsplash