Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Wat solosex voor je doet

Wat solosex voor je doet

Wat solosex voor je doet

Naast dat solosex gewoon heel lekker is, is bedpret in je eentje ook nog eens heel goed voor je. Check hieronder waarom.

Tekst LotteLust | Beeld iStock

Zelfverzekerder

Zowel in the streets als in the sheets. Jazeker, van solosex krijgt je meer eigenwaarde en dat straal je uit. Sterker nog: onderzoek vertelt ons dat vrouwen en mannen die al op vroege leeftijd experimenteren met hun lichaam daar de vruchten van plukken. Niet alleen hebben ze gemiddeld een hoger zelfvertrouwen, ook is de kans kleiner dat ze onbeschermde sex hebben en hebben daardoor minder kans op SOA’s. Daarnaast zijn ze als volwassenen over het algemeen meer tevreden over hun sexleven. ‘I’m feeling myself” krijgt opeens een dubbele betekenis…

Onderhoudsbeurt

Naarmate we ouder worden, worden sex en masturbatie belangrijker. Klaarkomen is namelijk een goede manier om je bekken en vagina te onderhouden. Door regelmatig jezelf naar een hoogtepunt te brengen, houd je de spieren en het weefsel letterlijk gesmeerd en strak. Bovendien blijven je hormoonlevels hierdoor op peil.

Relatiebooster

Onderzoek bewijst uit dat dames met een ‘jaartje meer’ die regelmatig masturberen, gelukkiger zijn in hun relatie. Ook voelen ze zich meer verbonden met hem (of haar). Logisch: voor veel vrouwen is solosex niet alleen voor het genot maar ook een manier om te ontstressen.

Gelukkiger

Een gezond sexleven heeft niet alleen betrekking op de sexualiteit met wie je het bed deelt, maar ook op jezelf. Volgens sexperts zou je net zo vaak als je zo moeten sporten, jezelf een showtje moeten weggeven. “Zie masturbatie als een onderdeel van jouw welzijn en seksuele gezondheid,”aldus de deskundigen.

Lees ook:

10 tips voor spetterende solosex
11 funny facts over solosex