Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Wat je nog niet wist over de clitoris

Wat je nog niet wist over de clitoris

Wat je nog niet wist over de clitoris

Na het lezen van deze bizarre feitjes bekijk je je clitoris met andere ogen.

  • De clitoris is eigenlijk een soort kleine penis. Net als de eikel heeft ze een voorhuidje, wat over gevoelige zenuwuiteinden ligt. Daarnaast kan ze ook stijf worden: bij opwinding stroomt er bloed naartoe, waardoor ze groter wordt.
  • De klit is in werkelijkheid veel groter dan we denken. Vanbinnen loopt ze door in een vorkje met twee tanden. Wanneer je het inwendige deel meetelt, dan kunnen wij vrouwen zelfs een groter zwellichaam dan mannen hebben. Bij elkaar opgeteld kan een clitoris zo’n tien centimeter lang zijn.
  • Door hormonen groeit je klit met je mee: als je halverwege de dertig bent, is-ie al vier keer groter dan aan het begin van je pubertijd. Je hoeft niet bang te zijn dat hij naarmate je ouder wordt, minder plezier geeft: eenmaal ‘volwassen’ houdt je hotspot haar gevoeligheid, zodat je ook gerimpeld en al tot een spetterend hoogtepunt kunt komen.
  • Mannen hebben een orgasme nodig om zich voort te planten, maar wat is eigenlijk het praktisch nut van een clitoris en het klaarkomen van vrouwen? De verklaring zit ‘m in de lol in seks. Dankzij de klit blijft een vrouw gemotiveerd voor een vrijpartij. Wanneer vrouwen alleen maar seksuele ervaringen zouden hebben zonder hierbij een lekker gevoel te ervaren, zou hun zin in seks algauw verdwijnen. Dat zou betekenen dat mannen vrouwen zouden moeten verkrachten om voor nazaten te zorgen, waardoor het voortbestaan van de mensheid wordt bedreigd.
  • In de klit zitten zo’n 8.000 zenuwen. Da’s het dubbele van wat je in de eikel van de penis vindt. Dit verklaart meteen waarom veel vrouwen het veel te gevoelig vinden als je ‘m rechtstreeks stimuleert.
  • De Blauwe Walvis is de trotse eigenaresse van de grootste clitoris ter wereld: haar genotsknopje is bijna een meter lang.

Beeld: 123RF