Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Wat is een slaaporgasme en wanneer je krijg je die?

Wat is een slaaporgasme en wanneer je krijg je die?

Wat is een slaaporgasme en wanneer je krijg je die?

Natte dromen alleen voor mannen? Niets blijkt minder waar: ook vrouwen kunnen een orgasme krijgen tijdens hun slaap.

Wakker worden doordat je een orgasme hebt: het overkomt sommige vrouwen. Bij het zogenaamde slaaporgasme gaat het niet om fysiek contact, maar wordt het orgasme volledig gestuurd door je hersenen. Vaak overkomt het vrouwen tijdens een sexdroom. Het kan zo zijn dat vrouwen een sexdroom hebben, waardoor er meer bloed naar de vagina stroomt en er daardoor een orgasme ontstaat. Maar het kan ook andersom: door de grotere bloedtoevoer tijdens je remslaap, begint die sexdroom en kom je daardoor tot een hoogtepunt.

To do-lijstje

Hoe hard sommige vrouwen het ook proberen: tijdens sex of masturbatie, krijgen ze geen orgasme. Vaak krijgen die vrouwen wél een orgasme wanneer ze slapen. Volgens wetenschappers is dat logisch: in je sexdroom voel je je totaal ontspannen, en denk je niet aan deadlines of klusjes in het huis.

Ook jij een slaaporgasme

Vaak zijn de vrouwen die weleens een natte droom hebben rond de 45 jaar, maar dat sluit niet uit dat twintigers en dertigers er ook van kunnen genieten, vertelt dokter Debby Herbenick van de Universiteit van Indiana. Lijkt zo’n slaaporgasme jou ook wel wat? Volg dan onderstaande tips van Debby op.

Sta een tijdje droog Wat een tijdje is, kan niemand voor jou bepalen. Voor de een is dat een maand, voor de ander een half jaar. Zorg er in ieder geval voor dat je voor jouw gevoel al een tijdje geen sex meer hebt gehad.

Op je buik Ook al heeft dit orgasme niets te maken met fysiek contact, het is toch handig wanneer er iets meer druk op de onderkant van je lichaam staat.

Zorg dat je moe bent Volgens Debby krijgen vermoeide vrouwen sneller een slaaporgasme. Waarom is niet helemaal duidelijk, maar hun hoogtepunt bewijst dat het wel degelijk zo is.

Wat windt je op? Denk, voordat je in slaap valt, aan iets wat jou ontzettend opwindt. Wie weet dringen die beelden door tot in je droom en kom je in je slaap tot een hoogtepunt.

Slaap lekker!

Lees ook:

Coregasm: een orgasme tijdens het sporten
Waarom sex op de avond voor je werkdag een goed idee is

Bron The journal of sex research, Universiteit van Indiana