Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Waarom vrienden blijven met je ex geen goed idee is

Waarom vrienden blijven met je ex geen goed idee is

Waarom vrienden blijven met je ex geen goed idee is

De ene break-up is de andere niet: soms ga je met slaande ruzie uit elkaar en hoef je die vetzak nooit meer te zien, soms zijn jullie meer vrienden dan lovers en wil je graag vrienden blijven. Toch is het in de meeste gevallen beter om even een pauze te nemen voor jullie weer als vrienden afspreken.

Als je vrienden blijft met je ex komt de klap van de break-up minder hard aan. Op zich niks mis mee, maar zo kan je het verlies niet volledig verwerken. Dit zegt Nina Atwood, therapeut en auteur van Temptations of the Single Girl. Je wil misschien heel graag vrienden blijven met je ex, maar er zijn toch een aantal moeilijkheden aan verbonden.

Je denkt waarschijnlijk nog steeds dat deze persoon je beter kent dan wie dan ook. Hier mag dan wel enige waarheid inzitten, toch loop je zo het risico om sneller gekwetst te worden. Als je ex iemand nieuw leert kennen, voel jij je vaak achtergelaten.

De overgang van een relatie naar vriendschap bevat een aantal gevaren die vaak nog voor meer liefdesverdriet kunnen zorgen. Dit zegt relatie-experte Lindsay Kriger. Het klinkt vaak iets te optimistisch dan het eigenlijk is.

Lindsay gelooft dat het het beste is om al het contact te verbreken, ook op Facebook. Zo kan je alles beter verwerken. Een periode apart is noodzakelijk en jullie kunnen de vriendschap altijd later weer opnemen.

Lees ook:

Dilemma: ‘Moet ik onze vriendschap verbreken?’

Zo ontdek je of je vriend op Tinder zit

5 handige relatietips voor vrouwen