Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Waarom je nooit een orgasme moet faken

Waarom je nooit een orgasme moet faken

Waarom je nooit een orgasme moet faken

Liegen binnen een relatie vinden we een no go, maar het gebeurt nog regelmatig dat vrouwen een orgasme faken. Terwijl dat in principe op hetzelfde neerkomt: de waarheid verdraaien. Raar, toch?

InStyle.com geeft zes redenen waarom je nooit zou moeten doen alsof je klaarkomt, als dat niet het geval is. Komen ze:

1. Irritatie

Omdat je geen bevredigende seks hebt, en je partner wél bevredigd is door de seks die jullie gehad hebben, is de kans op irritaties groot. En geïrriteerd is niet wat je wilt zijn in een relatie.

2. Fake news

Wanneer jij je bedpartner laat geloven dat zijn of haar acties bij jou voor orgasmes zorgen, zal die lekker doorgaan waar ie mee bezig is. Uit onderzoek blijkt dat 90 procent van de Braziliaanse mannen en 75 procent van de Amerikaanse mannen ervan overtuigd zijn dat hun partners regelmatig een orgasme door geslachtsgemeenschap hebben, terwijl slechts 25 procent van de vrouwen aangeeft op die manier klaar te komen. Tja, dan verandert er natuurlijk nooit iets.

3. Leugen

Als je erachter komt dat je partner ergens over liegt, is dat allesbehalve leuk. En liegen is eigenlijk precies wat je doet als je een orgasme faket: je vertelt hem of haar wat je denkt dat ie wil horen, in plaats van dat daadwerkelijk te vertellen.

4. Communicatie is key

Door je orgasme te faken, voorkom je dat je bedpartner meer duidelijkheid krijgt over wat jij leuk en lekker vindt. Als je dit nooit aangeeft, kunnen jullie allebei niet leren wat jullie het leukst vinden. Openheid over jullie plezier is niet alleen nuttig voor je vrijpartij, maar je leert ook met elkaar communiceren en komt erachter hoe iemand reageert als hij of zij iets lekker vindt.

Daarnaast heeft hij of zij misschien nog wel wat andere moves in petto, waar je – als je maar blijft faken – waarschijnlijk nooit achterkomt. Want waarom zou hij of zij dat uitproberen als ie je tóch wel tot een hoogtepunt brengt?

5. Help anderen

We zeggen niet dat jij je partner moet ‘trainen’ voor zijn of haar volgende lover, maar als wij vrouwen altijd maar ons orgasme blijven faken, hoe moeten onze bedpartners het dan ooit leren – en het bij een eventuele volgende partner wél goed doen? Als we hen altijd maar blijven voorhouden dat hun bedprestaties goed zijn, zullen zij er nooit achter komen dat dat misschien niet helemaal het geval is.

6. Zelfvertrouwen

Dat je je schuldig zou moeten voelen wanneer je niet ‘op tijd’ klaarkomt, doet geen goeds aan je eigenwaarde of zelfvertrouwen. Je bent niemand verschuldigd om sneller te komen of dingen leuk te vinden die je niet leuk vindt – ook niet als het om seks draait.

Plan de campagne

Het faken van een orgasme levert dus niets op, maar of het zo verstandig is voor het ego van onze bedpartners om te vertellen dat we (bijna) nooit klaarkomen? Niet echt. En dat is ook niet nodig. Fake iets minder vaak een orgasme en geef aan dat je lichaam en je behoeftes blijkbaar veranderen, en dat dat de reden is dat je andere dingen wilt uitproberen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron InStyle | Beeld iStock

[RECENT_POSTS]