Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Waarom mannen vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan

Mannen gaan soms vreemd, en als dat gebeurt is het natuurlijk verschrikkelijk en niet goed te praten. Helpt het dan toch om te weten waarom? Niet echt, maar misschien een heel klein beetje. Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom een man een scheve schaats rijdt.

1. Hij durft niet te zeggen dat hij niet meer verliefd op je is

Mannen zijn niet altijd goed in het uitspreken van hun gevoelens en dat kan soms tot heel vervelende situaties leiden. Is hij eigenlijk niet meer zo verliefd, maar durft hij dat niet te zeggen, dan kan dat ervoor zorgen dat hij vreemdgaat. Een ellendige manier om erachter te komen dat hij niet meer van je houdt, maar je bent beter af zonder hem!

2. Ze beseffen pas wat ze hebben als het te laat is

Stom, stom, stom, maar het gebeurt. Vooral bij stelletjes die jong zijn en nog niet veel ervaring hebben in de liefde. Deze mannen hebben eigenlijk de perfecte vrouw gevonden en zijn gelukkig, maar beseffen dit pas als het te laat is.

3. Omdat ze eigenlijk heel onzeker zijn

Sommige mannen hebben weinig zelfvertrouwen. Ze hebben een leuke vriendin en begrijpen niet hoe ze toch zo veel geluk kunnen hebben. Ze zitten eigenlijk te wachten op het moment dat het fout gaat (want waarom zou zo’n vrouw bij hem blijven?). Om dit te ‘voorkomen’ gaan ze zelf maar vreemd, want dat doet minder pijn, of zo.

4. Hij mist iets…

Hij mist iets en dan niet per se in de relatie of in zijn vrouw, maar in zijn eigen leven als individu. Vrijheid, een emotionele band, iets nieuws… Op zoek naar een verloren stukje van zichzelf kan hij vreemdgaan. Vaak betekent dit niet eens dat hij niet meer van je houdt. Hij is niet op zoek naar een andere partner, maar op zoek naar zichzelf.

5. Gewoon omdat het een scumbag is

Sommige mannen zijn het niet waard om over te huilen. Ze pakken je helemaal in, maar geven niet echt om je, ze willen gewoon seks. Met jou, maar ook met andere vrouwen. Over dit type man kunnen we maar één ding zeggen: wees blij dat het voorbij is.

Bron: Elitedaily.com / De TED Talk van Ester Perel

Auw, benching is dé nieuwe hartverscheurende datingtrend

10 dingen waar mannen onzeker over zijn

10 tips om op een goede manier aan je nieuwe relatie te beginnen