Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Waarom jonge vrouwen op oudere mannen vallen

Waarom jonge vrouwen op oudere mannen vallen

Waarom jonge vrouwen op oudere mannen vallen

Een romance tussen een jonge vrouw en een oudere man komt vaak voor, maar wordt ook snel veroordeeld. Men gaat er bijvoorbeeld van uit dat liefde niet aan de basis ligt van een relatie waarin een groot leeftijdsverschil speelt (I ain’t sayin’ she’s a golddigger, but…). Dit is een beetje kort door de bocht. Er zijn verschillende logische redenen waarom een jongere vrouw zich beter voelt in een relatie met een oudere man.

copyright: giphy

Oudere mannen zijn volwassener

Volwassen mannen tonen vaak meer respect en begrip voor anderen. Ze hebben levenservaring en dat heeft een enorme aantrekkingskracht op jongere vrouwenVooral omdat zij constant geconfronteerd worden met het soms nog kinderachtige gedrag van mannelijke leeftijdsgenoten. Kinderachtig gedrag kan trouwens misschien best nog wel leuk zijn, lekker spelen en stoeien, beduidend minder is de zogenaamde bindingsangst waar mannen van in de twintig mee kampen. Geen hand vol, maar een land vol lijkt het motto van een volledige generatie en ‘relatie’ is bijna een scheldwoord. Jullie doen van alles samen, maar het beestje bij de naam noemen: ho maar! Oudere mannen zijn niet bang je hand vast te pakken of je voor te stellen aan hun ouders en hun vrienden (en hun kinderen. Ja, dat hoort er dan mogelijk ook bij…).

copyright: giphy

Het is biologisch bepaald

Vrouwen zijn intuïtieve wezens. Als vrouw weet je aan welke dingen je waarde hecht en wat je nodig hebt. Een vrouw zal van nature zoeken naar een man die zorgzaam is. De vroegere band tussen vader en dochter kan hier een grote impact op hebben. Als de vaderfiguur afwezig was in de opvoeding, kan het zijn dat een jonge vrouw zich meer aangetrokken voelt tot een oudere man, die ze onbewust als een soort vervanger ziet. Maar ook als de vader een belangrijke rol gespeeld heeft in de opvoeding, kan het zijn dat je als vrouw een man zult zoeken die dezelfde kwaliteiten lijkt te hebben als je vader. Uiteindelijk hebben we allemaal onze ‘daddy issues’

Nog meer lezen over de liefde?

Bron: flair.be // Afbeeldingen: copyright giphy