Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Waarom houden mannen van borsten?

Waarom houden mannen van borsten?

Waarom houden mannen van borsten?

Blote borsten
Dat ze het sexy vinden omdat het taboe is om met blote borsten rond te lopen bijvoorbeeld, is een fabeltje. In de Hazda-stam in Tanzania bijvoorbeeld, mogen de vrouwen namelijk gewoon met blote borsten rondlopen. De Hazda-mannen worden nog altijd opgewonden van hun vrouwen, ondanks het feit dat ze continue hun voorgevel tonen.

Vruchtbare uitstraling
Het kan ook te maken te hebben met de vruchtbare uitstraling van grote borsten. Als vrouwen zwanger zijn, krijgen ze grotere borsten. Maar is het dan niet wat vreemd: de vrouw is op zo’n moment al zwanger, dus dan zou het eerder een teken zijn dat de vrouw al bezet is toch?

Geven grote borsten dan meer melk af? Nee, dat is ook niet zo, meldt Ethology and Sociobiology, een wetenschappelijk tijdschrift. Ook is vet goed voor baby’s, en borsten bestaan uit vet, net als billen trouwens. Maar waarom vinden mannen een onderkin dan vaak niet sexy?

Sekssymbool
Dan is er nog de theorie van de natuurlijke selectie. Antropoloog Frank Marlowe zegt dat de borsten een sekssymbool zijn geworden omdat mannen er dingen uit kunnen aflezen, zoals hoeveel kinderen een vrouw zal krijgen en als de borsten symmetrisch zijn, zou de vrouw gezonder zijn. Maar waarom houden ook mannen die absoluut geen kinderen willen dan van borsten?

Biopsycholoog Nigel Barber schreef in Ethology and Sociobiology dat het misschien een kwestie kan zijn van smaak, die sterke mannen aan hun nakomelingen doorgaven. Ook zou het volgens hem zo kunnen zijn dat vroeger de vrouwen met grote borsten de vrouwen waren die de meeste kinderen kregen.

Het zijn net billen
Wat ook kan zijn, is dat mannen borsten leuk vinden omdat ze op billen lijken, die mannen ook sexy vinden. Maar ja, waarom vinden mannen billen dan sexy? Borsten zijn natuurlijk opvallend, zacht om aan te raken en “leuk om mee te spelen”.

Vrouwonline heeft ook nog een theorie over waarom mannen borsten leuk vinden: ze hebben ze zelf niet, en wat onbekend is, is interessant…

Borsten, klein of groot, zijn hoe dan ook aantrekkelijk voor mannen. Wil jij een man dus verleiden, gooi dan je borsten eens in de strijd!