Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Waarom geen sex ook geweldig kan zijn: de 6 voordelen

Waarom geen sex ook geweldig kan zijn: de 6 voordelen


Het mag geen geheim zijn dat we bij VrouwOnline voorstanders van een gezond en actief sexleven zijn. Toegegeven kan af en toe droogstaan ook geen kwaad. Het kan zelfs geweldig zijn om je niet te hoeven storten in wilde vrijpartijen. 

Soms lijkt het net alsof sex moét. Het is wetenschappelijk bewezen dat het goed is voor je lichaam, ziel en relatie (of je deze hebt), maar sexen met tegenzin of een one night stand waar je spijt van krijgt doet je meer slecht dan goed.

Dit zijn de voordelen zijn van een sex break, volgens wetenschappers aan de US Library of Medicine.

Sterker lichaam

Aanhangers van de Brahmacharya-filosofie kiezen uit vrije wil voor een celibaat bestaan. Zij geloven dat de seksuele impulsen en gevoelens je lichaam verzwakken en dat hieraan veel ziektes en aandoeningen gelinkt zijn. Een geheelonthouding van sex zou veel aandoeningen kunnen voorkomen.

Goed voor je zelfvertrouwen

Veel mensen die worstelen met een laag zelfbeeld voelen zich vooral onzeker op de moment dat ze met weinig om het lijf voor anderen te zien zijn. Daarom kan het best fijn zijn als je je niet voor een ander hoeft uit te kleden op je ‘dikkere’ momenten.

Aandacht voor je eigen lichaam

Geen sex leidt tot meer solosex. Door meer aandacht aan je eigen intieme plekjes te geven ontdek je wat jij lekker vindt in bed. En dat is groot een voordeel als je weer duikt in een nieuwe relatie.

Geen angst voor zwangerschap

Ben jij iemand dat altijd een zwangerschapstest paraat hebt, omdat het zweet je al uitbreekt als je één dag later dan gepland ongesteld wordt? Met een onbestaand sexleven heb je daar geen last van. De beste anticonceptie is namelijk… geen sex. Simpel, maar waar. Dus hoef je ook geen geld uit te geven aan anticonceptie. De droogte in jouw sexleven scheelt ook weer in de portemonnee!

Minder drama

Wanneer twee mensen sex hebben, raken ze (lees: vooral vrouwen) aan elkaar gehecht. Dit kan voor heel wat drama zorgen, vooral als je niet met elkaar op één lijn zit. No sex = no drama.

Je waardeert het des meer als je het weer doet

Je kent het gevoel vast wel. Je hebt helemaal dol op een bepaald soort pizza, maar als je het te vaak eet gaat het speciale ervan af en smaakt het opeens wat gewoontjes. Hetzelfde geldt voor vrijpartijen.

Bron: YourTango