Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 5 dingen waar mannen om huilen

5 dingen waar mannen om huilen

Ja, vrouwen huilen sneller en meer dan mannen. Maar ook kerels kunnen er wat van en laten zich vaak genoeg gaan.

Uit onderzoek blijkt dat 37 procent van de ondervraagde mannen de afgelopen maand heeft gehuild. Maar waar huilen mannen dan om? Dood bier? Een kapotte XboX? Vrouwonline zocht het uit.

1. Liedjes

PRS for Music stelde een top-tien op van liedjes waar volwassen mannen om moeten huilen. Het grootste huilnummer voor mannen: ‘Everybody Hurts’. Heren, hier komt-ie dan. Luister en huil, met de zakdoek in de aanslag.

De hele top-tien:

1. Everybody Hurts – REM
2. Tears in Heaven – Eric Clapton
3. Hallelujah – Leonard Cohen
4. Nothing Compares 2 U – Sinead O’Connor
5. With or Without You – U2
6. Drugs Don’t Work – The Verve
7. Candle In The Wind – Elton John
8. Streets of Philadelphia – Bruce Springsteen
9. Unchained Melody – Todd Duncan
10. Angels – Robbie Williams

2. Blije momenten

Vrouwen huilen uit woede, teleurstelling of angst, mannen huilen vaker uit vreugde, zo blijkt uit onderzoek. Volgens experts kan dit komen doordat mannen hun machteloosheid of frustratie uiten in woede en dus niet in tranen. Juist vreugdevolle momenten worden geuit met een huilbui. “Ik had gigantisch veel lol tijdens een spel”,  zegt een 27-jarige man tegen Psychologie Magazine. De tranen rolden hem over de wangen.

3. Toy Story

Ja. Het staat er echt. Volgens een onderzoek van de BBC maakt de film Toy Story mannen aan het huilen. Toen de film net was uitgekomen, gaven Amerikaanse mannelijke filmcritici toe dat ze een beetje huilerig waren aan het einde van de film. “Ik was zo geraakt door Andy toen hij ‘good bye’ zei”, zegt een van hen.

4. Spijt

“Ik had zo spijt dat ik zo lelijk deed tegen mijn vrouw tijdens een ruzie”, zegt een 65-jarige man tegen Psychologie Magazine. Zijn schuldgevoel mondde uit in een huilbui. Ja. Mannen huilen als ze spijt hebben.

5. Minder hormonen

Foto: David P. Lewis / Shutterstock.com

Als mannen minder mannelijke hormonen hebben, bijvoorbeeld na een chemische castratie als ze ziek zijn geweest, huilen ze meer. Dat zegt huilexpert Ad Vingerhoets. Ook mannen die vrouwelijke hormonen krijgen toegediend omdat te transseksueel zijn, huilen sneller. De opmerking ‘huilen als een wijf’ komt dan ineens dicht bij de waarheid.

Meer info over het onderzoek vind je op Nu.nl.