Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Wow: zó veel procent van de vrouwen moet weleens zin ‘maken’ voor seks

Wow: zó veel procent van de vrouwen moet weleens zin ‘maken’ voor seks

Wow: zó veel procent van de vrouwen moet weleens zin ‘maken’ voor seks

Het ene koppel duikt meerdere keren per week met elkaar tussen de lakens, andere stellen doen met minder frequent of juist vaker. Hoe dan ook, of vrouwen er altijd zin in hebben, is een tweede. Zo blijkt uit onderzoek dat meer dan driekwart (!) weleens zin moet maken.

In het kader van hun 85ste verjaardag heeft Libelle een grootschalig onderzoek opgezet. Maar liefst 5.500 vrouwen van 19 tot 91 jaar vulden de Grote Jubileum Enquête in om in kaart te brengen hoeveel er wel niet is veranderd in de periode dat het magazine bestaat.

Seks

Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat 13 procent van de ondervraagde vrouwen ontevreden is over haar seksleven, daarnaast geeft 77 procent aan weleens zin te maken. Ook geeft ruim een derde van de deelnemers aan seks te plannen en zou 10 procent van de oudere vrouwen liever een andere partner hebben gehad.

Slanker figuur

De vragenlijst van Libelle ging niet alleen over seks, maar onder meer ook over de tevredenheid van vrouwen over hun eigen lichaam. Hierover zegt 6 op de 10 vrouwen te denken dat ze gelukkiger zouden zijn met een slanker figuur. Waar vrouwen het meest tevreden over zijn wat betreft hun uiterlijk? Hun ogen (27 procent), gezicht (22 procent), benen (12 procent) en billen (7 procent). Een deel van de vrouwen geeft toe de natuur een handje geholpen te hebben: 10 procent van de ondervraagden heeft een plastische ingreep ondergaan, 2 procent gebruikt botox.

Eigenschappen

Als het gaat om innerlijke beauty en dus de belangrijkste eigenschappen voor een vrouw, staat zelfstandigheid met 73 procent op de eerste plaats, gevolgd door verantwoordelijkheidsgevoel (54 procent). Ook zorgzaamheid (48 procent), invoelend zijn (35 procent) en geduld (30 procent) vinden we blijkbaar erg belangrijk.

Inspirerende vrouwen

Ook werd aan de 5.500 deelnemers gevraagd wie zij de meest inspirerende vrouw van Nederland vinden. Erica Terpstra is hierbij als winnaar uit de bus gekomen. Waarom? “Zij is een lief, warm mens, een sterke vrouw, ze is altijd zichzelf, een hardwerkende doorzetter en authentiek”, staat te lezen in het jubileumnummer van Libelle. “Bovendien is ze een vrolijke levensgenieter, heeft ze veel gevoel voor humor, is ze optimistisch en laat ze iedereen in hun waarde.” De vrouwen die na Erica Terpstra in de top 5 voorkomen zijn (respectievelijk) Linda de Mol, Isa Hoes, Eva Jinek en Anita Witzier.

Lees ook
Bedgeheimen: ‘Ik wil gewoon altijd en overal seks hebben’

11 april

Benieuwd naar alle uitkomsten van de Grote Jubileum Enquête? Je leest alle resultaten én meer over drie verschillende generaties in een speciale uitgave van Libelle. Deze editie ligt vanaf donderdag 11 april in de schappen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock