Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Vrouwen kunnen orgasme krijgen tijdens bevalling

Vrouwen kunnen orgasme krijgen tijdens bevalling

Een kind ter wereld brengen is volgens vele vrouwen één van de pijnlijkste momenten in hun leven. Anderen vinden het juist wel meevallen. Misschien komt dat wel doordat zij een orgasme krijgen tijdens de bevalling!

Een nieuw onderzoek suggereert namelijk dat sommige vrouwen een orgasme kunnen krijgen op dit pijnlijke moment. Hierbij komen dan endorfines en oxytocine, het ‘liefdeshormoon’, vrij, wat de pijn zou kunnen onderdrukken. Overigens zou slechts een heel klein deel van de vrouwen (0,3 procent) dit ervaren.

Stimulatie
Hoewel dit natuurlijk erg vreemd klinkt, is het anatomisch gezien niet zo gek. De baby ligt namelijk erg dichtbij de sexuele organen. Barry Komisaruk, professor in de psychologie aan de Rutgers University in New Jersey, legt het uit. “De baby kan de baarmoeder, de vagina en de clitoris stimuleren. Ook treden er tijdens de bevalling baarmoedercontracties op. Veel vrouwen vinden dit bij een orgasme tijdens sex erg plezierig aanvoelen.”

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen meerdere keren een orgasme kunnen ervaren tijdens de bevalling. Bovendien kunnen ze zo’n 10 tot 15 seconden duren.

Hulp van de partner
Caroline Flint, één van de bekendste vroedvrouwen van Engeland, schrijft hier in haar nieuwe boek “Do Birth” over. Ze vindt dat vrouwen deze kant van een bevalling moeten erkennen en raadt vrouwen aan om zich tijdens de bevalling sexueel te laten stimuleren door hun partner, zodat de natuurlijke pijnstiller oxytocine vrijkomt.

Pijnvermindering
Debra Pascali-Bonaro maakte de documentaire ‘Orgasmic Birth: The Best-Kept Secret’. Zij is ook van mening dat clitorale stimulatie en stimulatie van de tepels pijn kunnen verminderen voor sommige vrouwen. Sommigen gebruiken volgens haar zelfs vibrators om te pijn te verlichten.

“We leven in een maatschappij waarin sommige vrouwen zich schamen als de bevalling voor plezier zorgt, omdat de verwachting pijn is. Dat moeten we veranderen,” aldus Pascali-Bonaro.

Bron: Daily Mail