Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Dus dít is de reden dat je vriend zoveel op je vader lijkt

Dus dít is de reden dat je vriend zoveel op je vader lijkt

Dus dít is de reden dat je vriend zoveel op je vader lijkt

Doet jouw vriend soms dingen die je vader precies hetzelfde zou doen? En lijkt hij soms zelfs een beetje op je pa? Da’s best freaky. Toch hoeven de alarmbellen niet gelijk te gaan rinkelen, en wij vertellen je waarom!

Hoe leuk je vader ook is, een relatie met zijn dubbelganger was toch écht niet waar je voor ging toen je verliefd werd op je vriend – of inmiddels misschien zelfs man. Je dénkt misschien dat je op zoek bent naar een totaal ander type dan je pa, maar niets bijkt minder waar te zijn. Oeps.

Comfortabel gevoel

Judith Wright, expert op het gebied van relaties, legt in Marie-Claire haarfijn uit hoe dit komt. Ze vertelt dat je op zoek bent naar een comfortabel gevoel bij het vinden van een partner. Als we jong zijn, vindt er namelijk ‘preseksuele programmering’ plaats, waarbij we relaties beginnen te vormen die gebaseerd zijn op de personen om ons heen, zoals onze ouders.

Geen vaderfiguur

Ook kan het zijn dat wanneer jouw vader helemaal niet in the picture was, je toch onbewust op zoek gaat naar een man die op hem lijkt. Waarom? Judith legt uit dat dit komt omdat je hoopt dat je vriend de leegte kan opvullen die je vader heeft gecreëerd.

Slechte relatie

Ook als je een heel slechte band met je vader hebt (gehad), zoek je volgens Wright toch onbewust iemand die je aan hem doet denken. De reden daarvoor is dat je in zo’n situatie op zoek bent naar een relatie met een man die wél goed is.

Lees ook
Dit kunnen de oorzaken zijn van een opgeblazen gevoel na de seks

Het is volgens Wright helemáál niet erg om een man als je vader te daten, zolang hij maar de beste eigenschappen van je vader deelt. En dat klinkt best logisch, toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Marieclaire.nl | Beeld: Getty Images