Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Een nachtelijk avontuur in je droom met een ander: is dat vreemdgaan?

Een nachtelijk avontuur in je droom met een ander: is dat vreemdgaan?

Een nachtelijk avontuur in je droom met een ander: is dat vreemdgaan?

Herken je dat? Ben je ver in dromenland en lig je ineens met een vriend van je tussen de lakens in plaats van je eigen vriend. Verward en met een schuldig gevoel word je wakker, waarna je jezelf vervolgens afvraagt of dit alles een droom was. Lees verder en kom erachter waarom je droomt over vreemdgaan en wat dat kan betekenen.

Geen zorgen

Maak je geen zorgen! Je bent niet de enige die droomt over vreemdgaan. Uit onderzoek van Amerisleep is gebleken dat 21 proces van de mensen weleens droomt dat ze vreemdgaan. Er zijn ook mensen die juist dromen dat zij degene waren die werden bedrogen, dit droomt zo’n 23 procent van de mensen.

Droomexpert Theresa Cheung vertelt dat er een verklaring voor is. Zo verklaart ze aan InStyle: “De droom is een hal met spiegels. Het is een aspect van jezelf, je gaat op een bepaalde manier met jezelf vreemd. Je dromende onderbewustzijn probeert je op die manier te vertellen dat er meer is om te ontdekken.” De conclusie daarvan is dat jij iets wilt dat de ander met wie jij in je dromen vreemd gaat heeft.

Het bed in met een bekendheid

Er zijn ook mensen die dromen over een nachtelijk avontuurtje met een bekend persoon. Bij deze dromen is het niet zo dat jij iets wilt wat de ander heeft, maar gaat het om een eigenschap van die persoon, benadrukt Cheung. “Elke bekendheid heeft goede looks en geld. Het is vaak iets specifiekers. Misschien gaat het om muziektalent of om het liefdadigheidswerk dat die persoon verricht.” Het betekent volgens de droomexpert dat je een eigen vaardigheid verder wilt ontwikkelen.

Lees ook
Vreemdganger? Dan is september jouw maand: populairste maand voor vreemdgaan

Lockdown

Cheung weet een leuke weetje te vertellen over de lockdown. Tijdens deze periode werd er namelijk vaker gedroomd over vreemdgaan dan normaal. De reden hiervan is, omdat partners tijdens de lockdown veel meer op elkaars lip zaten. Meer tijd met elkaar doorbrengen zorgt ervoor dat stelletjes sneller in een sleur raken. “Mensen droomden over vreemdgaan omdat hun droomonderbewustzijn hen wilde helpen. We zaten allemaal thuis, in een relatiesleur zonder intimiteit. Te veel tijd samen is niet altijd goed voor een relatie. Je dromen probeerden het wat leuker voor je te maken.” Volgens Cheung is dit heel gezond en totaal niet iets zorgelijks. Gelukkig maar!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: Getty Images