Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Vindt hij me leuk? Deze 6 signalen vertellen het

Vindt hij me leuk? Deze 6 signalen vertellen het

Vindt hij me leuk? Deze 6 signalen vertellen het

‘Vindt hij me leuk of juist helemaal niks?’ is een vraag die we allemaal wel tig keer aan vriendinnen hebben gesteld, en terecht, want daten met een jongen is nu niet bepaald makkelijk! Strange as it seems, vaak weten je vriendinnen al weken van te voren of een man je leuk vindt, maar zelf zien we dat gek genoeg niet… Hoogte krijgen van een jongen is soms namelijk een héle lastige klus!

Lang niet alle signalen zijn even duidelijk, maar als je er toch achter wilt komen of er toekomst in zit of dat het bij een flirt blijft, moet je de volgende signalen goed in je opnemen! Herken je jouw crush hierin? Wie weet zijn jullie een match made in heaven.

#1 Hij probeert met je in contact te komen

Als een man je echt leuk of interessant vindt, dan zal hij een manier bedenken om met je in contact te komen. Of hij nou direct op je afstapt, je een complimentje geeft of een praatje begint óf op een onbenullige manier je aandacht trekt. Bijvoorbeeld om de tijd vragen of something like that. Let wel op: niet alle mannen durven zomaar op een vrouw af te stappen, dus wanneer hij je niet aanspreekt, hoeft het nog niet te betekenen dat hij je niet ziet zitten!

#2 Hij luistert naar je en stelt vragen

Naast het feit dat jullie genoeg gespreksstof hebben, is het vooral belangrijk dat hij ook goed naar jou en je verhalen luistert. Kijkt hij vaak om zich heen, zit hij veel op zijn mobiel en heeft hij zijn gedachten er duidelijk niet bij wanneer jij aan het woord bent? Hmm, dat is geen goed teken! Maar wanneer hij wel écht interesse in je toont, luistert en doorvraagt; dan zit je goed. Dus als hij een week later weer begint over jouw probleem op werk; bingo!

#3 Hij probeert indruk te maken

Of je het nu leuk vindt of niet, maar mannen die interesse hebben zullen op verschillende manieren indruk op je proberen te maken. De reden dat een man dit doet? Omdat hij jou ervan probeert te overtuigen dat hij een leuk persoon is. Of hij nu opschept over zijn baan of bezittingen óf dat hij je probeert in te palmen met een dansmove; he likes you.

#4 Hij lacht om je

Een héél belangrijk puntje; humor! Het is belangrijk dat jullie om elkaars grappen kunnen lachen. Dus maak jij een grap en lacht hij met je mee? Lachen jullie regelmatig om iets wat alleen te begrijpen is voor jullie? Yes, dan zit je goed.

#5 Lichaamstaal

Body language, een opvallend signaal die je snel kunt herkennen. Wanneer een man een vrouw probeert te versieren, zie je dat ze voorover geleund staan. Dit kan heel ‘overdreven’ gebeuren, maar soms is het een kleine, subtiele beweging. Het is nu eenmaal zo dat wanneer je dicht in iemands buurt wilt zijn je iemand vaak leuk vindt. Dit is overigens ook het geval bij het tegenovergestelde… als een jongen – waar je even geen zin in hebt – je aanspreekt en je niet weet hoe snel je weg moet zijn!

#6 Meisjes plagen…

Je kent het vast wel van vroeger: ”Meisjes plagen, kusjes vragen!”, uiteraard is de manier van plagen veranderd, maar het principe blijft hetzelfde! Zo zal hij je bijvoorbeeld proberen te plagen door een sarcastische opmerking of je op een grappige manier belachelijk proberen te maken. Wanneer een man dit doet, is het vaak een signaal dat hij je leuk vindt