Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 5 manieren om je niet dik maar sexy te voelen in bed

5 manieren om je niet dik maar sexy te voelen in bed

5 manieren om je niet dik maar sexy te voelen in bed

Doodzonde, als je een vrijpartij afwijst uit onzekerheid voor je lijf. Met deze vijf tips kun je je toch sexy voelen in bed en kom je alsnog in de mood.

Vrouwen voelen zich 25% dikker dan ze daadwerkelijk zijn, blijkt uit onderzoek van de Ohio State University. Daardoor voelen ze zich onzeker in bed. Uit onderzoek aan de Rutgers Universiteit blijkt dat vrouwen die negatief over hun lichaam denken, minder zin in seks hebben dan vrouwen die tevreden met hun lijf zijn. Doodzonde, vindt Michael Alvear, sexcolumnist en schrijver van het boek ‘Not Tonight Dear, I Feel Fat: How to Stop Worrying About Your Body and Have Great Sex’. Hij geeft vijf tips om meer van de sex te genieten en je minder druk te maken om je lijf.

Oefening baart een beter zelfbeeld

De beste manier om je beter te voelen over je lijf is om te merken wat voor geweldige ervaringen ermee kunt opdoen. En ja, dan hebben we het over ermee vrijen. Volgens Alvear vindt 67 procent van de vrouwen dat positieve seksuele ervaringen bijdragen aan een positieve kijk op hun lijf. Dus doe het. Letterlijk. Je zult merken dat je na twee minuten stomende sex je onzekerheden over je lijf allang bent vergeten. Haal je aandacht van je lichaam en focus je in plaats daarvan op het genot van de vrijpartij. Later zul je blij zijn dat je deze kans op een stomende sessie niet hebt laten lopen.

Fantaseer van tevoren

Probeer je libido vast op te krikken door te denken aan een geile vrijpartij. Alvear: ‘Door te fantaseren krijgen de vrouwen een boost testosteron, wat verantwoordelijk is voor de zin in sex.’

Ontwikkel erotische triggers

‘Dit zijn dingen waarvan je opgewonden raakt.’ Schrijf op van welke dingen je opgewonden raakt, of het nu om een hartstochtelijk zoenend stel gaat of een gespierde blote rug van een man. Als je een dag hebt waarop je voornamelijk zit te sippen om je lijf, pak je dit lijstje erbij.

Sport, maar niet om gewicht kwijt te raken

Als je twintig minuten sport, gaat je hartslag en je lichaam zich automatisch voorbereiden op seks. Je bloed wordt namelijk harder rondgepompt en de hormonen testosteron en oxytocine worden aangemaakt, die essentieel zijn voor je zin in seks. Alvear: ‘Nee, dit betekent niet automatisch dat sport je geil maakt. Maar het maakt in elk geval een beginnetje, en wat is er mis om het vuurtje vast aan te steken als je op de loopband staat?’

Lees ook
Heb jij rare seksdromen? Wij ontcijferen ze speciaal voor jou

Maak lol

Als je niet te zwaar aan sex tilt, en het als iets leuks ziet, haalt dat de focus van je lichaam en gaat het meer om het plezier. Als je je te dik voelt voor seks, probeer dan bijvoorbeeld allebei een blinddoek te dragen. Niet alleen kun je je hierachter verschuilen – want je partner kan je lijf nu niet zien- maar het friemelen en aanraken zal ook een extra seksuele boost geven aan de vrijpartij.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock