Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Vier adviezen om snel van een ongemakkelijke date af te komen

Vier adviezen om snel van een ongemakkelijke date af te komen

Vier adviezen om snel van een ongemakkelijke date af te komen

Vraag jij je ook weleens af wat je moet doen als een date super ongemakkelijk blijkt in het echt? Die kans zit er in het onlinedatetijdperk dik in! Wij hebben een aantal manieren voor je op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat je je in ieder geval niet meer druk hoeft te maken over een urendurende awkward date.

 1. Wees eerlijk

  By far de beste optie is om eerlijk te zijn tegenover je date. Zeg gewoon dat je bang bent dat het niet gaat werken, betaal en ga weg. Nu hoef je dit natuurlijk niet super bot te doen. Je kunt iets zeggen als: ‘Je lijkt me een heel leuk persoon, maar ik heb niet het gevoel dat we op romantisch vlak erg goed matchen’. Als je je echter onveilig voelt of je date is een ongelooflijke eikel  ben je hem geen enkele verklaring schuldig.

 2. Bedenk een smoes

  Deze methode is een beetje doorzichtig, maar treffend. Als je geen chemie voelt maar je date niet wilt kwetsen en ertegenop ziet om eerlijk te zijn kun je altijd zeggen dat je je ziek voelt of dat je vergeten was dat je een dubbele afspraak hebt gemaakt en daardoor maar kort kunt blijven, ‘Echt duizendmaal sorry!’.

 3. Schakel je hulptroepen in

  Uiteraard kun je ook je vriendinnen als back-up gebruiken. Je kunt met ze afspreken dat jij ze een seintje geeft wanneer de date verschrikkelijk is. Een telefoontje is voor hen een kleine moeite, voor jou een groot gebaar.

 4. Gebruik een ‘reddingsapp’

  Blijkbaar bestaan er online tools waarmee je ervan verzekerd bent dat je een ernstig telefoontje of een goed excuus toegeappt krijgt. Een app hiervoor is bijvoorbeeld Bad Date Rescue.

Lees ook: 8 vragen om te stellen op een eerste date

Hoewel de andere opties minder confronterend zijn los je hiermee nog niet op dat je date eventueel kan doorvragen naar een volgende date. Daarom is ons advies toch om jezelf nummero uno meester te maken. Dan weet iedereen waar ‘ie aan toe is.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock