Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Verrassend: dít vinden mensen tegenwoordig het meest sexy beroep

Verrassend: dít vinden mensen tegenwoordig het meest sexy beroep

Verrassend: dít vinden mensen tegenwoordig het meest sexy beroep

Als tiener werd je misschien hopeloos verliefd op de barman of de gymdocent, maar kennelijk evolueert ook daarin je smaak. Uit onderzoek blijkt dat zowel millenials als Gen Z qua beroep ondernemers het aantrekkelijkst vinden. 

Populairder dan artsen

Het onderzoek werd uitgevoerd door Tinder en Shopify onder Amerikanen. Van de deelnemers gaf 78% aan dat ze driftig naar rechts zouden swipen als de kandidaat in kwestie een eigen zaak heeft. 71% zou hetzelfde doen als diegene ondernemer is. Opvallend is dat ondernemers daarmee nog hoger scoren dan artsen, advocaten, investeerders en bankiers.

Gelijkgestemden

Waarom vinden we anno 2021 mensen die voor zichzelf werken zo ongelooflijk aantrekkelijk? In 2020 bleek dat van de Amerikaanse millenials 30% een eigen business heeft. Voor 19% van hen was die eigen onderneming de belangrijkste bron van inkomsten. De kans is groot dat millenials gelijkgestemden opzoeken die liever voor zichzelf dan voor een baas werken en begrijpen wat het betekent om je eigen onderneming te hebben.

Moedig en ambitieus

Voor jezelf werken impliceert volgens het onderzoek ook eigenschappen die veel mensen zoeken in een partner. Ondernemer zijn suggereert niet alleen dat je goed bent met geld, maar ook dat je vindingrijk bent en denkt in oplossingen, maar ook ambitieus en moedig bent. Allemaal eigenschappen die ook goed van pas komen als de eerste verblindende verliefdheid voorbij is en het er op aan komt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Pure wow | Beeld: Getty