Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Vermoeden dat je partner vreemdgaat? 5 tips!

Vermoeden dat je partner vreemdgaat? 5 tips!

Vermoeden dat je partner vreemdgaat? 5 tips!


Niet alleen Franse presidenten, maar meer dan de helft van alle Fransen gaan vreemd blijkt uit onderzoek. Heb jij het gevoel dat je partner jou ook bedriegt? Wij hebben 5 tips hoe je het best om kunt gaan met een dergelijke situatie.

1. Blijf kalm
Hoewel het verleidelijk is om je partner meteen te confronteren met het feit dat jij denkt dat hij of zij vreemdgaat, is het verstandiger om niet meteen uit de bocht te vliegen. Stel je voor je hebt het mis, dan verpest je het helemaal. Laat het eerst altijd even bezinken wanneer je vermoedens hebt.

2. Beoordeel wat je weet
Waarom denk je dat hij vreemdgaat? Wat zijn je bewijzen? Heb je iets op Facebook gezien? In zijn telefoon? Of van horen en zeggen van anderen? Ongeacht de bron van je vermoedens moet je je altijd afvragen waarom jij denkt dat het waar kan zijn. Heb je wellicht de laatste tijd iets aan je partner gemerkt?

3. Blijf van zijn spullen af
Ga niet op zoek naar bewijzen door in zijn telefoon te kijken of zijn mailbox door te spitten. Dit kan leiden tot een enorme ruzie. Je schendt niet alleen iemand zijn privacy, maar ook zijn of haar vertrouwen. En als je iets vindt, hoe leg je dan uit dat je in zijn of haar spullen hebt lopen snuffelen?

4. Wees eerlijk
Eerlijkheid is de beste oplossing als je het vermoeden hebt dat je partner je bedriegt. Ga even zitten met hem of haar en vertel wat je hebt gehoord of gezien. Daarna vraag je of je je zorgen moet maken. Zijn of haar reactie is vervolgens alles wat je nodig hebt om achter de waarheid te komen. Je zult dit als geen ander goed kunnen, omdat je hem of haar waarschijnlijk al door en door kent.

5. Vertrouwen
Vertrouwen is het fundament van elke relatie. Anders is het bijna onmogelijk om een gezonde relatie te hebben. Ongeacht hij of zij je bedriegt, als je elkaar niet meer vertrouwt, kun je misschien beter overwegen om een einde te maken aan de relatie.

Bron: Female First

 

Meer weten over het onderzoek? Kijk dan op NU.nl.