Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Zó verbeter je je seksleven, zonder hem te beledigen

Zó verbeter je je seksleven, zonder hem te beledigen

Zó verbeter je je seksleven, zonder hem te beledigen

‘When we go off to bed, you’re just no good. It’s such a sha-ame.’ Een leuke meezinger is het zeker. Maar als je naam niet Lily Allen luidt, is het waarschijnlijk geen goed idee de onkunsten van je bedpartner in een seksserenade te gieten. Maar hoe maak je het hem duidelijk zonder zijn ego in duizend kleine stukjes achter te laten? Zó!

1. Leg de nadruk op het positieve

Cushioning the blow noemen ze dat aan de andere kant van het water. De klap verzachten. Voor je z’n ego een deukje geeft, is het altijd slim het even op te blazen. Misschien is hij wel een geweldige kusser en is het enkel tijdens de eigenlijke daad dat hij het laat afweten? Ook tijdens jullie vrijpartijen is het belangrijk te laten wanneer hij het wél – al is het maar heel even – goed doet. Een licht verhoogd kreunvolume kan al voldoende zijn.

2. Gebruik ‘ik’-zinnen

Je wilt absoluut vermijden dat hij zich aangevallen voelt en na jullie gesprek erg onzeker wordt in bed. Door het gebruik van zinnen als ‘Ik vind het leuk als…’ of ‘Ik houd er niet zo van dat…’, zeg je niet dat hij slecht is in bed, maar dat wat hij doet gewoon niet werkt voor jou. Misschien wel voor z’n exen, maar niet voor jou. ‘Het ligt aan mij, niet aan jou.’
it'snotyou

3. Vraag hem wat híj vindt

De grootste fout die je kunt maken, is het gesprek beginnen met het idee dat jij een seksgodin bent die elk mannelijk wezen op deze aardbol met haar magische moves naar een hoger universum kan brengen. Ja, mannen zijn vrij easy to please, maar dat betekent niet dat hij geen werkpuntjes heeft voor jou. Laat hem ook zijn zegje te doen en – zelfs al is het uit wraak – jouw ego lichtjes deuken.

4. Toon hem wat je leuk vindt

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Maak er een (voor)spel van door bijvoorbeeld een rol te spelen. Mag het extra kinky? Speel met jezelf terwijl hij kijkt.

5. Stel iets nieuws voor

Het is goed mogelijk dat je partner helemaal niet zo veel ervaring heeft als jij en daarom telkens opnieuw terugvalt op die ene beweging of datzelfde standje. Geen wonder dat hij je niet de hele buurt bij elkaar doet schreeuwen van genot. Blader samen door de Kama Sutra of kijk een pornofilm en doe inspiratie op. Verandering van standje doet… je weet wel.

6. Haal niet onmiddellijk je vibrerende vriend er bij

Speelgoed in bed om het een en ander spannend(er) te maken is een geweldig idee. Maar doe dat niet net nadat je je bedpartner vertelde dat hij je niet helemaal bevredigt. Later in de relatie – wanneer je van hem een seksbeest hebt gemaakt – kun je je favoriete speeltje eventueel bovenhalen, maar voorlopig is het verstandig om het bij niet-fallusvormige accessoires te houden. Just to be sure.

Lees ook: