Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > ‘Van masturberen word je achterlijk’

‘Van masturberen word je achterlijk’

Als je in 1918 had geleefd, was je A) nu dood geweest, en B) toen doodsbang geweest om te masturberen. Schrijfster Mary Wood Allen waarschuwde in die tijd: van masturberen word je gek. “Het is levensgevaarlijk.”

Hoe dachten mensen vroeger over seks? Allen is duidelijk: ze schrijft dat meisjes tijdens het opgroeien ‘per ongeluk’ wat vaker aan hun vagina gaan zitten. “Dit is gevaarlijk, want als het aanraken ervan als lekker wordt ervaren kan het ontaarden in een kwaadaardige aandoening als zelfmishandeling (masturberen).”

Gevolgen volgens Allen: je zicht wordt slechter, je hersenen stoppen met goed functioneren, je krijgt minder spierkracht en je wordt er achterlijk van.

Duivelse aandoening
Wie masturbeert, kan daar eigenlijk niet zo veel aan doen, schrijft Allen. Ze noemt het een ‘duivelse aandoening’  die onbewust ontstaat. Hoe je merkt dat je deze ziekte te pakken hebt? Allen is zo behulpzaam om de symptomen te geven: zenuwen, koude of juist zweterig handen, een zere rug, geheugenverlies en concentratieproblemen.

Geïrriteerde geslachtsdelen
En dan is dus het hek van de dam, als we Allen mogen geloven. Deze ‘slachtoffers van zelfmishandeling’ hebben hun brein verpest. Daardoor hebben ze geïrriteerde geslachtsdelen en kunnen ze vaak aan niets anders meer denken dan aan seks. Ai, ai, ai.

De enige oplossing: jezelf langzaam laten genieten van de andere dingen in het leven. Ga dingen om je heen bestuderen. Kijk naar vormen, kleuren en werk aan je gehoor, aldus Allen. En dat allemaal met de handjes boven de dekens, uiteraard.

Bron: BuzzO