Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Het U-spot orgasme: een hoogtepunt bereiken via je urinebuis?

Het U-spot orgasme: een hoogtepunt bereiken via je urinebuis?

Het U-spot orgasme: een hoogtepunt bereiken via je urinebuis?

Een orgasme door de u-spot kun je bereiken door de plek bij de urinebuis aan de buitenkant. Content manager LotteLust Laura Hiddinga (29) schreef er een boek over ‘Kom je ook?’.

Zenuwuiteinden

Een urinebuis kan dus meer dan alleen het legen van je blaas. “Bij het plasgaatje komen veel zenuwuiteinden samen. Het zit tussen de clitoris en de vagina in. Als je daar op de juiste manier stimuleert, kan je een hoogtepunt krijgen.” legt Laura Hiddinga uit.

“Vaak vinden vrouwen het een minder intense piek. Ze beschrijven het meer als golven van genot, zoals vaak wordt gezegd bij een g-spotorgasme. Al is iedere vrouw natuurlijk anders, dus sommige vrouwen ervaren het wel heel intens. Niet iedereen vindt hetzelfde lekker, zoals niet iedere vrouw anale sex lekker vindt.” Op deze plek kan het orgasme verschillen met een clitorale of vaginale orgasme.

Volgens Hiddinga is het nog een vrij onbekend plekje. Zij kan dus ook niet zeggen hoe vaak het voorkomt. “Om vrouwen te vinden die hun ervaringen konden vertellen voor in het boek, was het lastig om er één te vinden voor het u-spot orgasme. Weinig vrouwen weten er nog van.”

Ontspannen

Om een hoogtepunt via het uiteinde van je plasbuis te bereiken helpt het om te ontspannen (dat is goed voor elk orgasme). “Neem een fijne positie aan en maak je hoofd leeg. Het helpt ook als het vochtig is beneden, daar zou glijmiddel bij kunnen helpen. Het is daar heel gevoelig, dus het is belangrijk om voorzichtig te doen”, legt Laura uit. “Begin rustig. Het is een delicaat stukje huid, dus hard drukken kan niet fijn zijn. Met je vinger kun je een beetje aaien rond dat gebied om uit te vinden wat je lekker vindt. Als de sensatie gaat groeien, kan je het tempo opvoeren.” Hygiëne is daarnaast ook erg belangrijk “Zorg ervoor dat je schone vingers hebt en dat je erna even gaat plassen. Zo voorkom je nare ontstekingen.”

Groot fan

Iemand die groot fan van de u-spot orgasme is Joke (43). In het boek van Laura Hiddinga ‘Kom je ook?’ verteld ze haar verhaal over hoe ze op deze manier haar orgasme krijgt. “Om te ontspannen, laat ik me eerst masseren of masseer ik mezelf. Eerst moet ik goed opgewonden zijn voordat ik een u-spotorgasme kan opwekken. Dan strijk ik met een vinger rustig over dit gebied.”

Ook zegt Joke:  “Behalve een strijkende beweging, kan een soort pulkende beweging ook lekker zijn. Ik houd mijn tempo en intensiteit vast. Na enige tijd voel ik dit hele gebied samentrekken. Nog steeds ga ik door met dezelfde techniek. Dan voel ik een heel fijne stroom van energie over mijn lichaam vloeien.”

Lees ook
Motivatie nodig? Je kan dus tijdens het sporten een orgasme krijgen

Leuk extraatje

“Er zijn misschien dertien orgasmes, maar dat betekent niet dat je ze allemaal moet kunnen krijgen of moet afwerken. Het is slechts een leuk extraatje om uit te proberen, maar er is nog veel meer wat je kunt doen tussen de lakens.” zegt Hiddinga. Het is dus helemaal niet erg of gek als het niet lukt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda | Beeld: Getty Images