Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Slechte eerste indruk? Dít is waarom je volgens experts áltijd op een tweede date moet gaan

Slechte eerste indruk? Dít is waarom je volgens experts áltijd op een tweede date moet gaan

Slechte eerste indruk? Dít is waarom je volgens experts áltijd op een tweede date moet gaan

Daten kan heel leuk zijn, maar soms zitten er ook van die dates tussen waar het gewoon niet helemaal klikt. Toch moedigen experts je aan om wél op een tweede date te gaan.

Niet jezelf

Een eerste date is eigenlijk altijd ietwat ongemakkelijk. Je wil zo leuk mogelijk overkomen en daardoor ben je eigenlijk helemaal niet jezelf. Dat geldt ook voor de ander. Dat is dan ook de reden dat verschillende date-experts zeggen om vooral wél op die tweede date te gaan, ook als je eerste indruk van de ander niet de allerbeste was.

Ga op die tweede date

Datingcoach Connel Barret, van datingapp The League, zegt hierover tegen Ze.nl: “Als er één persoon nerveus is, kan dit leiden tot minder aantrekkingskracht. Zelfs als deze twee mensen een goede romantische klik kunnen hebben. Er is dus weinig te verliezen en veel te winnen.” Andere datingexperts beamen dit. Zo zegt Rachel DeAlote van datingapp Match: “De zenuwen bij de eerste date verbergen een kans om een potentiële partner te zien óf te zijn.”

Vraag jezelf eens af

Toch zijn er soms een hoop mitsen en maren in te brengen tegen een tweede date. Daarom stelde Barret een lijstje met drie vragen op.

  1. Was er iets van aantrekkingskracht of connectie?
  2. Toonde de persoon interesse in je?
  3. Verliep het gesprek enigszins soepel?

Lees ook:
Wacht, níet onduidelijke foto’s? Dit is volgens onderzoek de grootste afknapper tijdens online daten

Tweede date is altijd makkelijker

Allemaal ja? Ga dan vooral! Heb je slechts op één of geen vraag met ‘ja’ geantwoord? Ga dan lekker niet. Een tweede date is om verschillende redenen makkelijker dan een eerste. Allereerst: jullie hebben beide ingestemd met een vervolg, dus er is íets van interesse in elkaar. Daardoor kun je wat meer open zijn en open staan om de connectie te ontdekken. Zonde als je de liefde van je leven laat lopen door zenuwen tijdens een eerste date, toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Getty Images