Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > TRIEST: het pijnlijk echte ‘Fault in Our Stars’-koppel is overleden

TRIEST: het pijnlijk echte ‘Fault in Our Stars’-koppel is overleden

TRIEST: het pijnlijk echte ‘Fault in Our Stars’-koppel is overleden

Katie en Dalton leerden elkaar kennen via Facebook en stonden bekend als het echte ‘Fault in Our Stars’-koppel. Beiden hadden ze de taaislijmziekte mucoviscidose, maar ze vonden steun bij elkaar en werden verliefd. Uiteindelijk moesten ze de strijd na zeven jaar opgeven.

De twee leerden elkaar kennen toen ze achttien jaar waren. Daltons moeder had een foto van het ziekenhuis op Facebook gepost, Katie zag dat en plaatste er een reactie onder. ‘Als je ooit een vriendin nodig hebt om mee te praten, dan kan je bij mij terecht’, schreef Katie. ‘Sorry, maar ken ik jou?’, was het korte antwoord van Dalton.

Zo ging de bal aan het rollen en na een paar gesprekken zagen ze elkaar in het echte leven. CNN noemde hen ooit het echte koppel van ‘The Fault in Our Stars’, het wereldberoemde boek van John Green.

Gevaarlijke liefde

Na een paar dates werden ze verliefd op elkaar. Nog geen twee jaar later, in 2009, gaven ze elkaar hun jawoord en stapten ze in het huwelijksbootje. Hun ziekte hield hen niet tegen om gelukkig te zijn.

Maar hun liefdesverhaal bleef niet rooskleurig. In 2014 werden ze allebei opgenomen in het ziekenhuis. De infectie van Dalton was zo gevaarlijk geworden dat hij een longtransplantatie kreeg. Een hele tijd later kreeg ook Katie nieuwe longen. Maar hun gezondheid werd er helaas niet beter op. Vanaf toen ging het almaar slechter.

Moeilijk afscheid

De ene complicatie was nog niet genezen of de andere was daar al. Ze verbleven dagen/maanden in het ziekenhuis. Helaas lag Dalton niet in hetzelfde ziekenhuis als Katie, dus het was niet gemakkelijk om elkaar te zien. Het werd ook té gevaarlijk om elkaar te zien. Op hun vijfde huwelijksverjaardag (16 juli 2016) zagen ze elkaar voor de laatste keer in real life.

Via FaceTime nam Katie een week geleden afscheid van haar lieve echtgenoot. Uiteindelijk verloor Dalton de strijd op 10 september 2016.

Amper 5 dagen later

Met Katie ging het ook niet goed. ‘Vanochtend kwam haar wens uit om thuis vredig te sterven. Ik weet dat Dalton met open armen op haar heeft gewacht,’ schreef de moeder van Katie op Facebook.