Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Top 10 redenen waarom koppels uit elkaar gaan

Top 10 redenen waarom koppels uit elkaar gaan

Top 10 redenen waarom koppels uit elkaar gaan

De zomermaanden zijn de perfecte periode om voor de eerste keer samen op reis te gaan. Vaak wordt een vakantie als ideale relatietest gezien. Ofwel komen jullie er sterker uit, ofwel komt de relatie abrupt ten einde. Maar waarom gaan koppels dan zoal uit elkaar? Dit zijn de tien meest voorkomende redenen.

Het was datingsite WhatsYourPrice die het onderzoek deed onder haar meer dan 100.000 leden. Deze redenen gaven zij het vaakst op voor hun relatiebreuk in 2014.

1. Overspel

Begrijpelijk als je ‘t ons vraagt, want geen grotere deuk in je vertrouwen dan wanneer je te weten komt dat je lief met een ander de lakens deelde. Nochtans vindt 40% bedrog soms gerechtvaardigd in een relatie.

2. Slechte seks

Begrijpelijk, al kan deze seksbucketlist of dit lijstje met sekstips je dat allemaal helpen te voorkomen.

3. Jaloezie

Een bezitterig lief dat je overdreven controleert en je elke vijf minuten een sms’je stuurt: niet oké.

4. Geld

Dat koppels vaak ruzie maken over geld, is niets nieuws. Maar dat die reden zo hoog in de top tien zou staan, hadden we eerlijk gezegd ook niet meteen verwacht.

5. Familieverschillen

Blijkbaar zorgen verschillende achtergronden en een andere opvoeding voor meer spanning dan gedacht.

6. Gewichtstoename

En dat geldt niet alleen als de vrouw een paar kilo’s aankomt. Ook een man die plots een dikke bierbuik krijgt, kan voor spanningen zorgen bij koppels. Het leidt soms zelfs tot een relatiebreuk, zo blijkt.

7. Luiheid

We hebben allemaal liever een lief dat zijn steentje bijdraagt in het huishouden, toch? Ook een partner die zich gedraagt als een 12-jarig kind kunnen we missen als tandpijn.

8. Te aanhankelijk

Tuurlijk is het fijn dat jij en je lief veel dingen samen doen. Maar als je lief té veel rekent op jou en zich nooit eens zonder jou kan amuseren… Tja, dan werkt dat redelijk verstikkend. En wie houdt nu niet van een beetje ademruimte?

9. Te slordig en vuil

Liever een te net lief dan een exemplaar dat overal zijn sokken achterlaat, zijn boeltje nooit opruimt en geen idee heeft waarvoor een toiletborstel dient.

10. Gierig

Spaarzaam zijn is één ding, gierig zijn is een absolute afknapper. Je lief hoeft heus niet het geld door ramen en deuren te gooien, maar af en toe iets lekkers gaan eten of iets leuks voor jezelf kopen maakt het leven net zo leuk. En je relatie dus ook.

Lees ook:

Copyright: Lies Van Kelst