Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Seks na een scheiding: tips die helpen bij het terugkrijgen van verlangen naar seks

Seks na een scheiding: tips die helpen bij het terugkrijgen van verlangen naar seks

Seks na een scheiding: tips die helpen bij het terugkrijgen van verlangen naar seks

Wanneer je scheiding achter de rug is, komt er een tijd dat je weer gaat nadenken over het hebben van een seksuele relatie. Misschien heb je al een hele tijd geen seks gehad, omdat de relatie met je partner niet lekker liep? Seks na een scheiding zal dus best weer spannend worden!

Als je eraan gewend raakt om geen lichamelijk contact te hebben met een man, lijkt het soms alsof je daar ook helemaal geen behoefte aan hebt. Maar seksueel verlangen heeft te maken met het regelmatig hebben van seksuele ervaringen. De volgende tips helpen je met het terugkrijgen van je verlangen naar seks!

Sluit medische redenen uit

Als je geen zin in seks hebt, zal dat probleem niet vanzelf verdwijnen en daarom is het belangrijk dat je het probleem erkent. Het is verstandig om medische redenen eerst uit te sluiten. Maak een afspraak met je huisarts of gynaecoloog om te onderzoeken of er misschien medische of hormonale redenen zijn waarom je geen zin hebt in seks. Het is niet zo gek dat je tijdens de scheiding misschien wat minder aan je gezondheid hebt gedacht.

Waarom geen zin?

Probeer te ontdekken waarom je niet verlangt naar seks. Is het omdat je nog steeds verdrietig bent over de scheiding? Of ben je er nog niet klaar voor om seks te hebben? Het is belangrijk om duidelijk te krijgen wat er allemaal gebeurd is en hoe je toekomst eruit ziet.

Kijk anders naar seks

Hoe ben jij opgevoed op seksueel gebied? Als je aan seks denkt, denk je dan aan iets positiefs, of juist aan iets negatiefs? Wanneer je negatieve gevoelens bij seks hebt moet je proberen om er anders naar te kijken. Leer je lichaam en je intieme zones waarderen. Het terugkrijgen van je libido is een belangrijke stap om verder te gaan na een scheiding.

Lees ook
Huishoudboekje van Anne (27): ‘Jeroen en ik hebben onze financiën volledig gescheiden’

Zelfbevrediging

Om zin in seks te krijgen, is het belangrijk dat je je eigen lichaam weer leert kennen. Zelfbevrediging is hier een goede manier voor. Ongemakkelijk? Zelfbevrediging is heel normaal. Negentig procent masturbeert regelmatig, ook wanneer ze een relatie hebben. Je kunt er ook voor kiezen om een vibrator te gebruiken. Je eigen seksuele waarde terug krijgen is essentieel wanneer je weer seks wilt hebben.

Ben jij gescheiden? En heb je daarna weer een seksuele relatie gehad? Deel je ervaringen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images