Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Tips voor anale sex

Tips voor anale sex

Tips voor anale sex

Ben je nieuwsgierig geworden naar anale sex? Sla dan glijmiddel in en ga ervoor. Belangrijk is dat je het doet met iemand met wie je goed kunt communiceren. En er zijn nog meer tips voor anale sex:

Seksuoloog Wil Berghuis: “Anale sex kan pijnlijk zijn. Het is dus belangrijk dat je je grenzen kunt aangeven. Als je pijn hebt, stop er dan mee. Laat het niet over je heen komen onder het mom van ‘het is toch zo voorbij’. Je moet assertief durven zijn. Dat gaat makkelijker bij iemand die je vertrouwt.”

Dat het soms lastig is om grenzen te stellen, heeft Florien (36) ervaren: “Ik heb het weleens gedaan met een collega op wie ik al een tijdje gek was. Maar dat werd een fiasco. Toen we eindelijk met elkaar naar bed gingen, wilde hij anaal. Ik stemde toe omdat ik hem niet wilde teleurstellen. En dat is een heel domme reden, weet ik nu. Ik voelde me niet op mijn gemak en hij was te fanatiek aan het stoten en deed me pijn. Dat wil ik nooit meer. Voor mij is anale sex het ultieme openstellen. Zowel letterlijk als emotioneel. Vóór die collega deed ik het alleen in lange relaties. Dat ging altijd rustig. Het langzame penetreren maakte me bewust van alles wat ik in mijn lichaam voelde en dat vond ik fijn. Met de juiste man kan het intiem en geil zijn.”

Een slimme meid is voorbereid

Sexpert Peter Leusink legt uit dat een goede voorbereiding belangrijk is: “Gebruik een glijmiddel, het liefst op siliconenbasis, want dat vervliegt minder snel dan de waterbasisvariant. Zonder glijmiddel doet het pijn en is er kans op scheurtjes in de anuswand. Die is heel kwetsbaar, dus kijk ook uit met voorwerpen en lange nagels. En was je goed. Je wilt niet dat de bacteriën van de anus in je vagina terechtkomen, want dan kun je bijvoorbeeld blaasontsteking krijgen.”

De sexpert geeft tips voor anale sex

Gaan jullie anale sex bedrijven, duw dan eerst dit to do-lijstje van sexpert Tracey Cox onder zijn neus.

*Steek eens een vinger in je kont. Ja, echt: het is de enige manier om te ondervinden hoe het voor haar voelt.

* Bescherm jezelf. Ontlasting is een bron van bacteriën die je niet wilt verspreiden. Stop nooit iets in een vagina wat in de anus is geweest zonder het eerst te wassen. En draag een condoom, want je loopt risico op soa‘s.

*Neem de tijd. Masseer haar anus. Breng flink veel glijmiddel aan en breng een of twee vingers in. Vervolgens de eikel. Alleen de eikel. En ga dan langzaam naar binnen, stap voor stap. Check bij haar hoe het voelt. Stop en wacht totdat zij rond je penis ontspant.

* Stoot zacht. De anus is geen vagina. Doe het langzaam, met beleid.

Weet jij al of anale sex voor jou een go of een no go is?

Dit artikel verscheen eerder in Viva
Door: Amanda van Schaik