Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Op déze manieren geef jij je seksleven een boost tijdens de lockdown

Op déze manieren geef jij je seksleven een boost tijdens de lockdown

Op déze manieren geef jij je seksleven een boost tijdens de lockdown

Naast dat de coronacrisis veel invloed heeft op ons dagelijkse leven, heeft het ook een grote invloed op ons seksleven. Voor singles is nieuwe mensen ontmoeten bijna onmogelijk en voor mensen in een relatie ligt een sleur op de loer. Wil je weer een boost voor je seksleven? Flair deelt een aantal tips.

Seksleven boost geven

De lockdown heeft bij veel mensen invloed gehad op de mentale gezondheid. We komen weinig buiten, zijn vaak alleen en hebben hierdoor ook weinig energie. En als je weinig energie hebt, zul je ook merken dat seks eigenlijk niet meer op de planning staat. Wil je dat graag weer veranderen? Lees dan de onderstaande tips.

1. Veel bewegen

Doordat we nu veel thuis zitten, zullen sommige best merken dat beweging er steeds vaker bij in schiet. We weten dat er niet heel veel meer te beleven valt dan een wandelingetje maken, maar doe het. Ga naar buiten, ook om te sporten bijvoorbeeld. Beweging maakt immers bepaalde stofjes aan in de hersenen, waardoor je in een goede mood komt. En dat gaat zeker weten invloed hebben op jouw libido.

2. Geen stress

Het is juist nu zo belangrijk om ook aan jezelf te denken. Probeer zoveel mogelijk stress te vermijden. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer er tijd voor te maken. Wat geeft je energie en maakt je rustig? Veel mensen voelen zich in de lockdown sneller gestrest dan normaal. Zin in seks zal dus waarschijnlijk niet eens in je op komen. Door te ontdekken wat jouw stressniveau verlaagt, kan juist je libido omhoog gaan.

3. Plannen

Het klinkt niet echt opwindend, want geplande seks is niet echt romantisch. En we zeggen ook echt niet dat je het klokslag zaterdagavond om 18.00 uur moet doen, maar spreek eens met je partner af om twee keer per week onder de lakens te duiken. Gewoon even essentiële tijd met elkaar doorbrengen, al is het alleen maar een uurtje knuffelen en strelen.

Lees ook
Je soulmate gezien in de trein? Zó vind jij je treinflirt terug!

4. Nieuwe ideeën

Het is het al zó vaak gezegd, maar het blijft de belangrijkste tip. Praat met je partner. Vraag hoe hij of zij zich voelt over jullie seksleven. Misschien komen jullie samen wel op ideeën om jullie seksleven weer spannend te maken. Het kan een frisse wind door je lakens laten gaan, met meer plezier in bed als een zeer welkom gevolg.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Getty Images