Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Psychologen geven tips om zo snel mogelijk over je ex heen te komen

Psychologen geven tips om zo snel mogelijk over je ex heen te komen

Psychologen geven tips om zo snel mogelijk over je ex heen te komen

Over je ex heen komen is geen pretje en het lijkt tegenwoordig zelfs onmogelijk. Je kunt hem blokkeren op social media, zijn nummer verwijderen en de plaatsen vermijden waar hij vaak rond hangt. En toch is het niet zo gemakkelijk als het lijkt. Daarom delen wij vandaag 5 tips van psychologen om over je ex te komen in minder dan 30 dagen!

1. Me-time

De eerste stap draait er eigenlijk om dat je jezelf gaat behandelen zoals je zou willen dat je partner je zou behandelen. Zo kan je bijvoorbeeld een warm bad voor jezelf laten vollopen, jezelf bloemen kopen of jezelf trakteren op een drankje in je favoriete bar.

2. Ga dingen doen

Hoewel het soms gemakkelijker is om vol medelijden met jezelf onder een dekentje te kruipen en de hele dag Netflix te kijken, is dit absoluut niet de beste manier om over je break-up heen te komen. Plan daarom enkele dingen die je alleen of met vriendinnen kan doen. Ruim bijvoorbeeld je kleerkast op, ga shoppen voor die kleerkast dan opnieuw te vullen, werk eindelijk je to-do-lijstje af of trek erop uit naar een nieuwe bestemming. Er is niemand met wie je rekening moet houden, dus nu is het moment om alles te doen wat je al zo vaak hebt uitgesteld.

3. Leef en Leer

Leer van het verleden. Neem de tijd om de balans op te maken van wat er nu juist veranderd is in je leven sinds de break-up. Stel jezelf ook steeds deze 3 vragen:

  • Wat heeft deze relatie me geleerd?
  • Waar is het juist misgelopen?
  • Wat kan ik in de toekomst beter doen?

4. Denk aan al de dingen die je niet zult missen

Als je echt over je ex heen wilt geraken, moeten ook je hersenen dat geloven. Probeer je ex dus niet af te schrijven als de adonis die hij was, maar focus je meer op die irritante kantjes die je helemaal niet zal missen. Was hij een echt mama’s kindje? Gaf hij steeds commentaar op je rijstijl? Had hij geen tafelmanieren? Er zijn er waarschijnlijk meer dan genoeg…

Lees ook
Déze angst hebben mannen en vrouwen het meest tijdens de seks

5. Spendeer tijd met mensen die wél van je houden

Sluit je niet op! Je hoeft nu ook niet meteen terug beginnen daten, maar spreek wat vaker af met familieleden en vrienden. Probeer je sociale leven terug op te bouwen en probeer zelfs enkele nieuwe mensen te ontmoeten. En zelfs als je denkt dat je nog niet klaar bent om andere mensen te zien, doe het dan toch. Zij zullen je helpen over de breuk heen te komen en zullen je laten zien dat er wél nog mensen zijn die om je geven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.