Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 10 tips om op een goede manier aan je nieuwe relatie te beginnen

10 tips om op een goede manier aan je nieuwe relatie te beginnen

10 tips om op een goede manier aan je nieuwe relatie te beginnen

We hebben allemaal onze portie slechte relaties achter de rug, die littekens achterlaten en je zelfbeeld behoorlijk kunnen vervormen. Laat je echter niet tegenhouden door het verleden en ga voor een nieuw begin met Mister Right! Deze 10 tips helpen jou bij het starten van een gezonde relatie.

Reken af met je verleden

Als je niet voldoende steun vindt bij je vrienden of familie, zoek dan professionele hulp. Soms helpt een frisse kijk op zaken je om dingen beter te relativeren. En als je begrijpt waar het in het verleden misging, kun je proberen die zaken in de toekomst te vermijden.

Realiseer je dat jij een keuze hebt

Als jij over je slechte relatie heen wilt komen, dan kan dat. Jij hebt de macht en kracht om verder te gaan met jouw leven zoals jij dat wilt. Besef dat je ex je zo hard kan raken als jij toelaat.

Gebruik je mensenkennis

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, dus jij ook niet. Analyseer het karakter van je ex en herken de foute signalen, die hij gaf, in nieuwe mensen. Zo trap je geen twee keer in dezelfde val en kun je gaan voor iemand die wél om jou geeft.

Weet wat je wil

Maak voor jezelf uit wat je zoekt in een relatie en wat je eruit wilt halen. Als je hebt bepaald wat voor jou belangrijk is, moet je ook voor die dingen gaan. Je hoeft geen genoegen te nemen met minder, want dan zul je ook minder gelukkig zijn.

Besef dat Mister Right ergens rondloopt

Oké, jouw ex was een eersteklas leugenaar, maar dat wil niet zeggen dat je het moet opgeven. Er lopen genoeg perfecte kandidaten rond, je moet ze alleen wel willen zien. Als je zelf positieve energie uitstraalt, zal je dat ook afgeven op anderen én als gevolg daarvan aantrekkelijker worden.

Leer mensen kennen met dezelfde interesses

Het is altijd leuk als je wat dingen gemeen hebt met je (potentiële) partner. Als je dus van dansen houdt, neem dan danslessen. Ben je eerder sportief, ga dan eens naar de sportschool, zolang je maar naar plekken gaat waar jij je goed voelt. Zo ben je makkelijker aanspreekbaar.

Wacht met seks

Met iemand in bed duiken die je eigenlijk niet kent, is niet altijd verstandig. Leer elkaar kennen voordat je die stap neemt. Je hoeft het niet dwangmatig uit te stellen, maar je voelt zelf wel aan wanneer je er echt klaar voor bent.

Bekijk elkaars omgeving

Kan hij het goed vinden met jouw vrienden of familie? En voel jij je op je gemak bij de zijne? Dan zijn jullie waarschijnlijk wel geschikt voor elkaar. Als je absoluut niets gemeen hebt met zijn vrienden, kan het goed zijn dat jullie aantrekking eerder fysiek is en dus niet blijvend.

Lees ook:
Wil je meer seks? Schilder je slaapkamer dan in deze mooie kleur

Let op zijn algemene gedrag

Is hij makkelijk in omgang, houdt hij voldoende rekening met jou en wat jij wilt, of is hij eerder egocentrisch en neemt hij jou voor lief? Een goede relatie begint met een goed evenwicht. Als hij het niet kan opbrengen rekening met jou te houden, dan is hij het niet waard.

Volg je buikgevoel

Natuurlijk doe je dit nooit blindelings, maar als er iets mis is, zal je dat altijd wel aanvoelen. Probeer in dat geval jezelf niets wijs te maken en verspil geen seconde meer aan iemand die het niet waard is!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be | Beeld: GettyImages