Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Tien dingen die je nog niet wist over sperma

Tien dingen die je nog niet wist over sperma

Tien dingen die je nog niet wist over sperma

Van doorslikken zou je vrolijk worden, het schijnt goed te zijn voor je concentratie en geheugen en ananas laat het beter smaken, wordt gezegd. Rara, waar hebben we het over. Natuurlijk! Sperma!

Als (hetero)vrouw kom je in je leven in contact met miljarden van deze zwemmers. In elke zaadlozing zitten er gemiddeld tweehonderd miljoen! Alle reden om iets meer van ze te willen weten, toch?

  1. Veel mensen gebruiken de woorden ‘sperma’ en ‘zaad’ door elkaar, maar eigenlijk zijn het twee verschillende dingen. Sperma(cellen) zijn een gedeelte van het zaad.
  2. De ene spermacel is de ander niet. Maar liefst 90% van alle cellen zijn misvormd. Ze hebben bijvoorbeeld twee ‘hoofden’ of staarten.
  3. Maar de helft van de spermacellen bereikt ‘Bestemming Eicel’.
  4. Hoe gezond of ongezond is sperma nu eigenlijk? Elke man zal natuurlijk roepen dat het súperhealthy is. Sperma bevat onder andere vitamine C, aminozuren, enzymen en water. Prima voedingsstoffen, zullen we maar zeggen. Maar in zijn zaad zit ook fructose, oftewel vruchtensuiker. Een eetlepel sperma bevat 30 calorieën.
  5. Technisch gesproken produceert één man in twee weken genoeg sperma om iedere vruchtbare vrouw op de wereld van een bevruchte eicel te voorzien.
  6. Door koffie, rood vlees, knoflook en bier gaat sperma bitterder smaken. Na een avondje kroeg dus maar geen pijpbeurt met happy ending voor meneer.
  7. Meerdere onderzoekers claimen dat een man de smaak van zijn sperma kan verbeteren door ananas, selderij en meloen te eten. Maar echt honderd procent bewezen is dat nooit. Tijd voor een thuisexperiment?
  8. Geen fan van slikken? You’re not the only one. Maar 30% van de vrouwen slikt de boel door nadat hij is klaargekomen.
  9. Volgens sommige onderzoekers zouden we dat beter wel kunnen doen. Uit research blijkt dat het goed zou zijn voor de gezondheid om sperma door te slikken. Volgens hun onderzoek maakt het je happy en vergroot het je concentratievermogen en geheugen. Het zou goed zijn tegen pijn (vooral tegen hoofdpijn, horen we hem al roepen) en je beter laten slapen. Lees op LotteLust.nl meer over de gezondheidsvoordelen van sperma doorslikken. 
  10. Sperma blijft meestal 48 uur in je lichaam zitten. Maar als je een heel gastvrije baarmoeder hebt, kan het zelfs vijf dagen tot een week blijven hangen…

Benieuwd naar meer interessante feiten over sex en je lichaam? Neem een kijkje op LotteLust.nl