Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Terug naar je ex? Of toch niet? Dít is wat de experts zeggen

Terug naar je ex? Of toch niet? Dít is wat de experts zeggen

Terug naar je ex? Of toch niet? Dít is wat de experts zeggen

Ze zijn voor niemand leuk: break-ups. Helaas gebeuren ze wel, je comfortabele leventje wordt compleet op zijn kop gegooid en je bent waarschijnlijk verdrietig en misschien zelfs wel boos. Met deze gevoelens is het misschien heel verleidelijk om tóch terug te gaan naar je ex. Maar kun je dit beter niet doen of is het toch helemaal niet zo’n slecht idee? Dit is wat experts erover zeggen.  

Terug naar je ex

Break-ups zijn nooit leuk. Het hele leven dat je hebt opgebouwd met iemand is opeens weg. Er zullen waarschijnlijk ook honderden vragen door je hoofd gaan. Wat ging er fout? Kunnen we het nog oplossen? Zijn we echt niet voor elkaar bestemd? Het is allemaal heel normaal, sterker nog, uit een onderzoek blijkt dat 50 procent van de koppels die uit elkaar gaan, later weer bij elkaar komen. Het is dan ook erg verleidelijk om het tóch weer te proberen. Er zijn veel redenen dat mensen nog willen vechten voor een relatie. Naast dat je misschien nog veel van elkaar houdt, voelt het ook comfortabel om bij elkaar te zijn.

Lees ook:
In déze 7 dingen verschillen mannen en vrouwen het meest als het gaat om de liefde

Enkele voorwaarden

Toch is het handig om aan deze voorwaarden te denken voordat jullie weer terug bij elkaar komen. Als je jezelf niet compleet voelt zonder de ander, kunnen jullie beter allebei je eigen weg gaan. Dit zal vaak ook weer eindigen in problemen en het zal geen gezonde relatie worden. Wees je ook bewust van elkaars eigenschappen. De goede én de slechte, want bij de laatste gaat het vaak mis. Is de ander echt veranderd? Ben jij wel echt veranderd? Een langere tijd weg van elkaar geeft je ook meer overzicht. Voel je je eigenlijk prima zonder hem of haar en ben je wel blij met hoe het nu is? Dan heb je niet eens meer het gevoel dat je terug wil naar je ex. Of je wil juist wel, maar de lange tijd heeft jullie wel de kans gegeven om te groeien zonder elkaar.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Getty Images