Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Tegelijk naar bed: een must in je relatie?

Tegelijk naar bed: een must in je relatie?

Tegelijk naar bed: een must in je relatie?

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic van het VIVA-forum. Deze week: samen naar bed.

Forummer doces en haar vriend gingen, toen de liefde nog pril was, altijd tegelijk naar bed. Tegenwoordig ligt zij er altijd eerder in en slaapt meestal al als hij bovenkomt. Raar, of doen andere forummers dit ook?

  • nijntje021: “Wij gaan nooit tegelijk slapen. Ik woon samen met Dracula en die heeft de neiging om pas rond 4 uur ’s nachts te gaan slapen. Tenzij hij vroeg op moet, dan komt ie er rond tweeën bij liggen.”
  • parbleumondieu: “Bij mij hangt het van de man af. In mijn vorige relaties gingen we naar bed als we daar zelf aan toe waren. Mijn huidige lover is echter erg gehecht aan gezellig samen slapen, dus gaan we tegelijk naar bed. Gelukkig hebben we hetzelfde ritme.”
  •  Jaja007: “Wij gaan altijd samen naar bed. Extra vroeg (21 uur) in het geval van you know what.”
  • bumbly: “Wij gaan altijd op hetzelfde moment naar bed. Ik vind het prettig om elkaar nog even te spreken en aan te raken na een drukke dag. Ook m’n welterusten-kus wil ik niet missen.”
  • tattou: “Mijn nachtrust gaat voor romantiek, tenzij ik net met iemand ben. In dat geval pas ik me met liefde aan.”
  • Sugarbaby: “Wij hebben zulke andere slaapgewoonten, dat we ieder een eigen slaapkamer hebben genomen. Eigenlijk vinden we het heel ongezellig, maar geen van beiden is bereid z’n nachtrust op te geven.”
  • prik: “Wij gaan altijd tegelijk naar bed. We vallen nu eenmaal het lekkerst in slaap als we lepeltje-lepeltje liggen.”
  • Sapsorrow: “Wij gaan nooit samen slapen. Ik heb een slaapstoornis en haal niet meer dan vier of vijf uur per etmaal. Mijn vriend kan heel lang slapen. Soms maak ik hem wakker. Dan vind ik het een beetje saai worden, na uren wakker te hebben gelegen. We liggen ook niet tegen elkaar aan, want ik kan nogal wild om me heen schoppen en slaan. Een paar keer heb ik in mijn slaap het nachtkastje omgeschopt. Ik ben niet zo gezellig in bed, zeg maar.”
  • hebjehaarweer: “Wij gaan zelden tegelijk naar bed. Ik ben een echt avondmens en m’n man is dat minder, dus ga ik meestal een half tot heel uur later naar bed dan hij. Bovendien is dat mijn enige kans om in mijn eentje ongestoord in de woonkamer rond te keutelen. Aangezien ik minder slaap nodig heb dan hij, staan we wel tegelijk op.”
  • Juf91: “Mijn vriend is zzp’er en een nachtmens, en werkt vaak tot ‘s nachts. Als ik voor de klas heb gestaan, gaat om 22 uur bij mij echt het licht uit. In het weekend slapen we wel graag samen uit. Nou ja, ik lig uren te wachten tot hij wakker wordt. Dat doe ik omdat ik het belangrijk en fijn vind om samen tijd door te brengen. Maar als het lang duurt, word ik zo chagrijnig dat ik er eigenlijk beter uit kan gaan.”

Meepraten? Dat kan hier.

Beeld: iStock