Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Tantraseks: wat is dat?

Tantraseks: wat is dat?

Een 5000 jaar oude Indiase levensfilosofie waarbij liefde, spiritualiteit en seksualiteit samengaan. Dat is tantra: een methode tot ontspanning en het leert je bewust te worden van je gevoelens en emoties. Bij tantra draait het om durven genieten van je lichaam. Deze manier van vrijen verhoogt de sensualiteit omdat het al je zintuigen prikkelt.

Voor vrouwen
Voor vrouwen die niet gemakkelijk klaarkomen, is tantraseks eventueel de oplossing. Tijdens de tantrische seks wordt de geslachtsgemeenschap uitgesteld en wordt er vooral aandacht besteed aan het voorspel, zodat de vrouw de tijd heeft om opgewonden te raken.

Voor mannen
Voor de man is het ook aantrekkelijk, omdat de spanningsboog veel langer wordt vastgehouden. Uiteindelijk is het orgasme hierdoor vele malen intenser. Ook mannen die (te) snel klaarkomen hebben baat bij tantrische seks: door het uitstellen van het orgasme vergroot hij zijn uithoudingsvermogen.

Belangrijke regel
Bij tantraseks staat het voorop dat je leert dat de weg naar een orgasme toe prettiger hoort te zijn dan het orgasme zelf. Hoe fijn de ontlading ook voelt, het spel dat je samen speelt brengt je dichter tot elkaar, zowel op spiritueel als lichamelijk niveau.

Tantraoefening voor twee
Wil je ondervinden hoe het is? Deze oefening is speciaal voor jou en je partner.

Voorbereiding
Zorg dat je beiden gedoucht bent en iets aanhebt, waardoor niets wordt afgekneld: zo stroomt het bloed beter door je lichaam. Smeer jezelf in met geurende olie of bodylotion. Maak de kamer waarin je tantra wilt beoefenen warm en gezellig. Steek kaarsen aan, leg iets zachts op de grond, verwarm de kamer en zet toepasselijke muziek op. Blinddoek je partner voordat hij of zij de kamer binnenkomt en leid diegene naar de plek waar je wilt gaan liggen. Praat niet tijdens het ritueel. De zintuigen worden door het ontbreken van spraak en zicht geprikkeld.

Prikkel de zintuigen
Voordat je gemeenschap hebt, is het prettig om de zintuigen te stimuleren, zodat de seks sensueler wordt. Focus je verder op je ademhaling en praat nog steeds niet. Voorbeelden van zintuigen prikkelen:

Reuk: houd af en toe een geurig lapje/flesje/object onder de neus van je partner. Essentiële olie bijvoorbeeld, maar ook een zweem van je parfum of iets geurigs uit de keuken. Doe dit niet te snel en wissel het af met andere prikkels.
Smaak: geef je partner af en toe een hapje eten of een slok drinken. Wissel af met zoet, zout, hartig, bitter, warm en koud. Wees creatief!
Tast: als je partner nog aangekleed is, trek dan zachtjes aan een kledingstuk om aan te geven dat iets wel uit mag, stimuleer stukjes blote huid met een veertje, satijnen sjaal of met je adem. Doe het niet teveel en onverwachts, maak het spannend.

Speel met de verschillende zintuigen. Geef je partner de tijd om even bij te komen en haal niet de snel de blinddoek weg. Na het prikkelen van de zintuigen erg gevoelig.

Beloning
Tijd om elkaar te belonen: de gemeenschap. Als je op zoek bent naar de fijnste standjes, kun je ook gebruik maken van kamasutra standjes.