Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > STUDIE: bij deze vrouwen gebruiken mannen vaak geen condoom

STUDIE: bij deze vrouwen gebruiken mannen vaak geen condoom

STUDIE: bij deze vrouwen gebruiken mannen vaak geen condoom

Volgens een Amerikaanse studie voelen mannen zich minder geneigd om een condoom te gebruiken bij partners die ze fysiek erg aantrekkelijk vinden.

Uit het onderzoek aan de Universiteit van Southampton en de Universiteit van Bristol blijkt dat mannen gemakkelijker een condoom ‘vergeten’ wanneer ze op het punt staan seks te hebben met een erg aantrekkelijke vrouw. In de enquête werden 51 heteroseksuele mannen tussen de 19 en 61 ondervraagd. Iedere man moest de gezichten van 20 vrouwen observeren en die dan beoordelen op een schaal van 0 tot 100. Aantrekkelijkheid, de mogelijkheid tot een onenightstand en het gebruik van een condoom speelden daarbij een factor. Ook werd de vraag gesteld hoeveel mannen er volgens hen effectief een condoom zouden gebruiken bij die bepaalde partner en hoe groot de kans is op een seksueel overdraagbare aandoening bij die dame.

Wat blijkt: hoe dichter een vrouw bij de maximale score – 100, dus – kwam, hoe groter de kans werd dat er geen condoom aan de vrijpartij te pas zou komen. Volgens Inghal Eleftheriou, co-auteur van de studie en expert op vlak van seksuele gezondheid, voelen mannen tijdens seks met aantrekkelijke vrouwen meer prestige en zijn ze dus sneller bereid een risico te nemen om die te bereiken.

Hoewel de steekproef nogal mager van omvang is, toonden eerdere studies al dezelfde trend aan: mensen zijn blijkbaar van mening dat een mooi gezichtje gelijkstaat aan een blakende gezondheid. Daarom riskeert men dus vaker een soa. Hoewel die resultaten ons eigenlijk niet al te zeer verrassen, is er volgens ons geen goede reden om geen bescherming te gebruiken.

Bron: Flair België, Elke Spelters

Lees ook: