Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Eens of oneens? ‘Een tatoeage laten zetten in plaats van een trouwring dragen, is te definitief’

Eens of oneens? ‘Een tatoeage laten zetten in plaats van een trouwring dragen, is te definitief’

Eens of oneens? ‘Een tatoeage laten zetten in plaats van een trouwring dragen, is te definitief’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Een tatoeage laten zetten in plaats van een trouwring dragen, is te definitief’.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Een verlanglijstje rondsturen voor een verjaardag is voor iedereen top’

stelling tatoeage trouwring

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Elvera: Er is maar één definitieve verbintenis met een partner en dat zijn kinderen. Een tatoeage kan je laten verwijderen of er overheen laten tatoeëren. En trouwring kan je afdoen. Maar ouders blijf je altijd samen!

Anneke: Vind ik niet hoor. Het blijft een deel van je leven… zolang er geen naam op staat…

Jil: Ja vind ik wel, een ring doe je toch gemakkelijker af.

Vonne: Definitiever ja, want een ring kan af. Maar ook een tattoo kan worden verwijderd, of aangepast. Wij hebben gekozen voor een tattoo, omdat wij dat graag wilden en geen types zijn voor een ring. We dragen beiden een klavertjevier op onze arm (ik onderarm, hij bovenarm) omdat we dat mooi vinden en het staat voor ons geluk met onze twee kinderen.

Sanne: Je kan van beide spijt krijgen.

Kicky: Trouwen doe je met de intentie om voor altijd bij elkaar te blijven. Dat kan naar mijn mening ook bezegeld worden met een tatoeage in plaats van een ring. Zelf ben ik niet van de tatoeages, een sieraad vind ik persoonlijk mooier. Maar die keuze heeft niets te maken met dat een tatoeage te definitief is! Toen ik JA zei, zei ik het voor m’n hele leven!

Janneke: Mijn man mag geen ring dragen in verband met zijn werk, dus een heel mooi alternatief. Wel op een plek die alleen wij twee samen zien.

Tinne: Ik wilde dat wel! Zeker gezien ik in de zorg werk en hij in de industrie, maar hij durft niet. Vele excuses, maar hij durft gewoon niet.

Bianca: Ongeacht hoe goed de relatie, zal ik nooit een naam, ring of iets laten tatoeëren van mijn partner. Namen van kinderen of zo is anderszins.

Inez: Als je samen kinderen hebt, zou ik het doen! Je bent door hen al zo verbonden, dat gaat nooit weg. Net iets specialer dan een ring. En mijn man houdt niet van ringen, dus zal hem ook amper dragen.

Mariska: Mijn man en ik hebben het beide. Wij dragen een trouwring. Een paar jaar daarna hebben we ook een tattoo laten zetten van de trouwdatum op onze polsen. En nu alweer bijna dertien jaar getrouwd.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock