Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Eens of oneens? ‘Een kind dat weigert te eten omdat ‘het niet lekker’ is, moet je geen alternatief bieden’

Eens of oneens? ‘Een kind dat weigert te eten omdat ‘het niet lekker’ is, moet je geen alternatief bieden’

Eens of oneens? ‘Een kind dat weigert te eten omdat ‘het niet lekker’ is, moet je geen alternatief bieden’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Een kind dat weigert z’n avondeten te eten omdat ‘het niet lekker’ is, moet je geen alternatief bieden’.

Meningen van Flair-lezeressen

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Mariëlle: Als ik vroeger iets niet lekker vond, dan hoefde ik er hooguit iets minder van te eten, maar geen alternatief. Voordeel nu, ik ben een makkelijke eter. Uiteindelijk moet smaak ook ontwikkeld en geleerd worden.

Vivian: Mee eens, wij eten wat de pot schaft. Ik wil graag dat je één eetlepel proeft. Je kan niet zeggen dat je iets niet lust, als je het niet/nooit hebt gegeten.

Centine: Vooral geen strijd maken van het avondeten.

Jessica: Ik kookte altijd iets anders voor ze. Dan kregen ze toch hun vitamientjes binnen, en nu eten ze alles.

Yvanka: Ik denk dat iedere ouder zijn eigen kind het beste kent. Elk kind is anders en in sommige gevallen zijn er kinderen die erdoor in de problemen raken doordat ze niks willen eten of lusten. Al die strijd die ouders dan moeten aangaan met hun kind is voor beide partijen niet positief. Ik vind hierin dat er geen goed of fout kan zijn en dat iedere ouder moet doen wat voor je kind het beste is. En alles verandert toch als ze ouder worden.

Nathalie: Ben zelf altijd ‘gedrild’ om te eten wat de pot schaft. Nam altijd wat hapjes… maar helaas heeft niks geholpen. Dus neen ben niet akkoord.

Anna: Mijn man moést thuis álles eten. Vanaf onze eerste dag samenwonen heeft-ie bijna nooit meer iets aangeraakt wat gezond is, krijg het er niet in… dus was bij hem beetje traumatisch.

Renate: Ik maakte vaak wat anders voor ze klaar, maar legde er dan wel wat van de ‘vieze’ groenten bij. Zo bleef het gezellig aan tafel en aten ze toch gezond. Nu eet mijn oudste alles en begint de jongste ook steeds meer lekker te vinden.

Lees ook
Stelling: ‘Eens per week een date night met je partner is een must om de romantiek in leven te houden’

Mirjam: Mijn kind heeft een eetprobleem en ook in therapie hiervoor met hem geweest. Buitenstaanders hebben makkelijk praten en kafferen me zelfs soms uit.

Joke: Proeven moet wel, maar iets eten wat je niet lust hoeft bij ons niet. Evenals je bord leeg eten terwijl je vol zit. Vol is vol. Kinderen hoeven bij ons niet kokhalzend aan tafel te zitten. Eten moet geen strijd zijn. Als de kinderen groter worden, komt het vanzelf wel goed.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.