Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > De populairste standjes

De populairste standjes

De populairste standjes

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair forum op het VIVA-forum. Deze week: je favoriete sexstandje.

Terwijl de een zweert bij de reverse cowgirl, houdt de ander het ’t liefst bij de simpele maar fijne missionarispositie. Wat is jouw favoriete standje? De forummers delen hun voorkeuren.

Beeld: iStock
 • Charles_Gentle28: “Missionaris vaak bij een nieuwe of brave partner, maar zodra het even wilder kan: losgehen in doggy of schildpad. Of op onverwachtse momenten sex in de douche of keuken… Mag wel weer eens.”
 • Remedy_85: “Missionaris komt het meest voor (oogcontact!) maar het is wel een close finish met doggy.”
 • ManofHonor: “Body surfing, met de benen van de vrouw aan de binnenkant. Zeker als de vrouw een zachte kont heeft. Heerlijk.”
 • Knuffeltjeeee: “Ik vond doggy eerst wel spannend, maar op bed merk ik toch dat ik liever de missionarispositie heb. Want inderdaad, bij doggy kijk je elkaar niet aan. Ook heerlijk vind ik bovenop, maar mijn vriend houdt daar niet van: die wil toch graag de regie. Ik geloof dat we nog veel te leren hebben, want je houdt het vind ik vooral spannend met afwisseling en nieuwe dingen proberen.”
 • zozoe: “Wellicht niet heel praktisch, maar: tegen de muur, staand. En dan met de rug tegen de muur gedrukt worden.”
 • just5: “Lekkerst: toch missionaris, om het even wie er boven ligt. Dan kun je heerlijk naar elkaar kijken. Maar mijn wens is om een oudere vrouw tussen haar borsten te neuken en klaar te komen over haar gezicht.”
 • YoYobje: “Het vaakst en liefst lig ik op m’n rug met mijn benen in de lucht of tegen zijn borst. Vroeger was doggy onze favoriet, maar dat doen we tegenwoordig nog maar weinig. Cowgirl doen we ook graag, maar reverse cowgirl werkt bij ons niet. Het voelt niet fijn bij mij en soms floept hij eruit.”
 • Rooss4.0: “Het meest doe ik missionaris, terwijl het van mij best doggy mag zijn. Maar mijn vriendjes willen niet doggy-en omdat ze dan te snel klaarkomen. Zelf heb ik een hekel aan bovenop. Ik lig altijd te stoeien met het tempo. Dat is sextechnisch een van de dingen die ik niet kan. Een poosje geleden had ik trouwens een man in mijn bed die heel Cirque du Soleil wilde uitproberen. Eens en nooit weer. Onrustig gedoe.”
 • GijsdeGoede: “Doggy wil ik alleen met vrouwen die ronde, volle billen hebben. Te dunne vrouwen hebben twee nadelen: ten eerste beuk je tegen haar botten aan, dat voelt niet lekker. Daarnaast zit je, als haar billen niet mooi aansluiten, zo in haar kontgat te kijken. Ik vind dat onfris.”
 • Oldstyler90: “Het lekkerst vind ik bovenop, dan kan ik mooi op mijn eigen tempo klaarkomen. Al leg ik ook graag mijn benen op zijn schouders terwijl hij aan het stoten is.”
 • Pluisi: “Missionaris, terwijl ik onder lig. Hoef ik het minste te doen.”