Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Does size matter? Nieuw onderzoek naar penislengte

Does size matter? Nieuw onderzoek naar penislengte

Does size matter? Nieuw onderzoek naar penislengte

De grootte van het mannelijke lid blijft een fascinerend en veelbesproken onderwerp. In een nieuw onderzoek zijn weer een groot aantal penissen gemeten en daar kwamen heel wat interessante feitjes uit!

Voor een onderzoek hebben maar liefst 1.661 Amerikaanse mannen het meetlint erbij gepakt om de lengte en dikte van hun jongeheer eens nauwkeurig te bepalen. De kleinst gemeten stijve piemel was slechts 4 centimeters kort. De langst gemeten erectie was 26 centimeters lang.

Gemiddeld is de piemel 14,2 cm lang (in Nederland is dat 15,87!). De gemiddelde penisomtrek is 12,2 cm.

Vaginaal orgasme

Hoewel veel heren zich zorgen maken dat hun penis niet lang genoeg is, kunnen ze beter kijken naar de dikte van hun geslacht. Uit eerder onderzoek bleek dat een dikkere piemel eerder voor een vaginaal orgasme kan zorgen! Ander onderzoek wees uit dat dé ideale penis een kwestie is van de juiste match met de diepte en grootte van de vagina.

Orale sex

Verder waren niet alle erecties in het onderzoek op dezelfde manier gemeten. Sommige deelnemers aan het onderzoek kregen een erectie door te fantaseren en anderen lieten zich ‘assisteren’ in het stijf maken van hun geslacht.

Bij de mannen die door middel van orale sex een stijve kregen, werd gemiddeld een grotere penislengte gemeten. De onderzoekers kunnen niet duidelijk zeggen of de opwinding van orale sex een grotere erectie veroorzaakt of dat groot geschapen mannen meer orale sex ontvangen.

De onderzoekers konden wel uitsluiten dat je aan de hand van afkomst en andere kenmerken niet de penislengte en -dikte kan voorspellen.

Lees nog meer leuke penisweetjes!

Bron: Huffingtonpost