Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Singles opgelet! Dit fenomeen is het nieuwe ‘ghosten’

Singles opgelet! Dit fenomeen is het nieuwe ‘ghosten’

Singles opgelet! Dit fenomeen is het nieuwe ‘ghosten’

Als jij je als happy single dit weekend wederom vol enthousiasme op de datingmarkt begeeft, pas dan wel op voor dit nieuwe fenomeen. Wie dacht dat we met ghosten het ergste wel gehad hadden, vergist zich lelijk.

Eerder was hier al te lezen over het verschijnsel ghosten: jij bent met iemand aan het daten, spreekt en stuurt elkaar op regelmatige basis, alles is (lijkt!) in orde en dan.. poef. Verdwenen. Van het ene op het andere moment hoor je niks meer van je scharrel. Hij of zij lijkt wel van de aardbodem verdwenen. Woman, you have been ghosted.

Alsof dat nog niet waardeloos genoeg is, moet je tegenwoordig op op je hoede zijn voor het nieuwste fenomeen: breadcrumbing.

Broodkruimels

Breadcrumbing, is volgens Urban Dictionary “het versturen van flirterige, maar vrijblijvende berichtjes (ook wel: broodkruimels) om een sekspartner te lokken – zonder daar echt moeite voor te willen doen.”

Sporadisch krijg je dus een berichtje – net genoeg om je interesse niet te verliezen, maar nooit zo veel dat je denkt dat jullie relatie ergens heen gaat. Broodkruimelaars (in het Engels bekt dat toch echt stukken beter) lijken aan te voelen wanneer je definitief je interesse aan het verliezen bent en dan slaan ze toe met net dat ene kruimeltje extra. Of, in de wijze woorden van Lauren Conrad:

Afbeeldingsresultaat voor lauren conrad as soon as you stop thinking

Of die van Carrie Bradshaw:

Afbeeldingsresultaat voor carrie bradshaw quote you have some kind of radar

Echt nieuw is het fenomeen dus niet, vroeger heette dat nog gewoon “aan het lijntje houden”. Met scala van technologie anno 2017 is het echter zo makkelijk geworden om iemand zo’n kruimeltje aandacht te geven, dat het een nieuwe term verdient: breadcrumbing dus. Hou het in je achterhoofd en wees gewaarschuwd!

Lees ook:

Bron: Cosmopolitan UK