Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Single & ready to mingle: 2021 was een rampjaar voor datende singles

Single & ready to mingle: 2021 was een rampjaar voor datende singles

Single & ready to mingle: 2021 was een rampjaar voor datende singles

Vanwege de coronamaatregelen van het afgelopen jaar was 2021 niet echt een leuk jaar voor singles. ‘s Avonds daten was lastig, omdat de horeca de deuren al vroeg moest sluiten. En iemand spontaan tegen het lijf lopen was al helemaal ondenkbaar door het gebrek aan feestjes. Datingapp happn heeft gebruikers gevraagd hoe zij het jaar 2021 hebben ervaren als single. En *tromgeroffel*: singles waren niet heel positief…

Datingapp

Je kent de populaire app happn waarschijnlijk wel: een datingapp waarbij je honderden singles kunt tegenkomen door naar links en rechts te swipen. Happn was benieuwd wat single gebruikers vonden van het afgelopen jaar op het gebied daten en hun single life. Meer dan 1.000 single happners deden mee. De conclusie: 2021 was behoorlijk teleurstellend. Herkenbaar?

Aan het begin van 2021 waren singles nog hoopvol. Maar liefst 36% van de singles hoopte aan het einde van 2021 een relatie te hebben, terwijl 31% vooral hoopte dat ze in ieder geval één leuk iemand zouden ontmoeten (bijvoorbeeld een knuffelmaatje of fuckbuddy). Helaas bleek dat bijna 60 procent van deze verwachtingen niet waar zijn gemaakt dit jaar. Singles vonden 2021 teleurstellend, rustig en eenzaam. Datingapps werden massaal verwijderd en weer opnieuw gedownload, met een klein sprankje hoop toch iemand te ontmoeten.

Lees ook
10 dingen die je herkent als je vrijgezel bent tijdens de lockdown

Dates

In Nederland werden maar liefst 9 miljoen mensen met elkaar gematcht op happn. Ondanks de beperkende coronamaatregelen, heeft 44% van de happn gebruikers minstens één date gehad in real-life. Single deden massaal koffiewandelingen en vooral actieve dates, wandeldates en diner dates waren populair. Geloof het of niet, toch eindigde 20% van de dates uiteindelijk in een relatie. En ondanks dat de overige 80 procent geen relatiemateriaal heeft gevonden, heeft 17% nog steeds veel plezier aan datingapps. Al gaat 30% van de singles toch liever over op real-life daten. Maar dat is toch behoorlijk lastig als de horeca om 17:00 al moet sluiten. Hopelijk kunnen we weer fijn daten in 2022!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: happn | Beeld: Getty Images