Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Herken jij deze signalen in je relatie? Dan wordt het misschien tijd om er een punt achter te zetten

Herken jij deze signalen in je relatie? Dan wordt het misschien tijd om er een punt achter te zetten

Herken jij deze signalen in je relatie? Dan wordt het misschien tijd om er een punt achter te zetten

Merk je de laatste tijd dat de sfeer in je relatie is veranderd? Zijn de meeste vlinders uit je buik alweer vertrokken en begin je je enorm te ergeren aan je partner? Dan is het misschien wel tijd voor het uitmaken van jullie relatie en het kiezen voor jezelf.

Wanneer maak je je relatie uit?

Het is nooit een fijne gedachte om te denken aan het beëindigen van je relatie. Vaak denk je hier alleen aan als er iets niet goed zit tussen jullie. Misschien hebben jullie onderling wel veel ruzie. Maar twijfels hoeven niet meteen te betekenen dat er niets meer te redden valt. Praat erover met elkaar, misschien lost dat het wel op. Gebeurt dat niet? Dan is het waarschijnlijk beter om er een punt achter te zetten. Twijfel je? Deze zeven signalen geven aan dat het misschien toch wel de beste keuze is om de relatie te beeïndigen.

1. Niet op één lijn

Het kan zo zijn dat een van jullie twee meer moeite doet voor jullie relatie dan de ander. Dat mag best en is ook helemaal niet erg. Maar als je merkt dat je partner nog vol voor jou wil gaan en bij jou dat gevoel is afgezwakt, dan is dat geen goed teken. En andersom natuurlijk ook niet. Blijf daarom altijd goed communiceren met elkaar. Maar soms is dat gevoel er gewoon niet.

2. Verveling

Merk je dat je niet vrolijk wordt van je relatie? Zelfs niet als jullie leuke dingen doen samen? Als je je niet meer blij en gelukkig voelt in een relatie, zelfs niet als jullie in elkaars armen naar de zonsondergang kijken, dat zit er waarschijnlijk iets niet helemaal goed. Ga bij jezelf eens na: kun je je een leven voorstellen zonder je partner? En klinkt dat stiekem best wel fijn? Dan wordt het tijd om alleen verder te gaan.

3. Manipulatief

Zie je je vrienden steeds minder, omdat je partner te veel tijd van je opeist? Is je partner misschien zelf wel een beetje manipulatief, zonder dat jij dat doorhebt? Of is je partner zelfs een beetje narcistisch en jaloers, waardoor hij al je aandacht op eist? Dat zijn geen goede signalen. Het is belangrijk dat je je zelfs in een relatie nog vrij voelt om leuke dingen te doen, ook zonder hem. Geeft hij jou die ruimte niet? Misschien is het uitmaken van de relatie dan de enige oplossing.

4. Kort lontje

Als je de aanwezigheid van je partner niet kan waarderen, dan zit er ook iets niet helemaal goed in jullie relatie. Zijn domme grappen kun je niet meer om lachen en hij neemt nooit zelf het initiatief om iets gezelligs met je te doen. Vraag jezelf dan eens goed af of je nog wel verliefd bent op deze persoon. En ga het gesprek aan met je partner. Er zit namelijk meestal veel meer achter die ergernissen dan je denkt. En deze ergernissen moet je zeker niet gaan opkroppen.

5. Liever met vrienden

Je doet het misschien niet eens bewust, maar je ontwijkt tijd samen met je partner. Je zit eigenlijk in het weekend veel vaker samen te borrelen met je vrienden. Terwijl je vroeger juist alleen maar met je partner op de bank wilde knuffelen. Misschien wil je het ook wel niet meer oplossen, al die relatieproblemen. Je ontloopt ze liever. Het wordt dan waarschijnlijk toch tijd om weer te kiezen voor dat single leventje.

6. Geen zin in seks

Krijg je geen zin in seks als je lekker met je partner aan het knuffelen bent? Dat is ook niet bepaald een goed teken. Je moet elkaar natuurlijk wel nog steeds aantrekkelijk vinden. En natuurlijk hebben we allemaal momenten dat we er even geen behoefte aan hebben, we zijn allemaal wel eens moe of gestresst. Maar als je zelfs op een relaxte vakantie niet met je partner tussen de lakens wil duiken, dan moet je je gaan afvragen waar dat aan ligt.

Lees ook
De invloed van de pil op je relatie

7. Veel ruzie

Ruzie maken in een relatie is echt niet vreemd. Dat doen we allemaal wel eens. Maar te veel ruzie is ook niet prettig. Heb je het gevoel dat je steeds op eieren moet lopen, omdat jullie constant ruzie maken om de kleinste dingen? Dan is deze relatie niet goed voor je en kun je het maar beter uitmaken. En of je nou de oorzaak bent van de ruzies of niet, waarschijnlijk liggen jullie gewoon niet helemaal op één lijn. Erover praten kan veel oplossen, maar misschien is het daar al te laat voor. Luister altijd goed naar je eigen gevoel en kies altijd voor jouw geluk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NSMBL | Beeld: GettyImages