Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Oelala: geef een sexy kerstcadeau tijdens de feestdagen

Oelala: geef een sexy kerstcadeau tijdens de feestdagen

Oelala: geef een sexy kerstcadeau tijdens de feestdagen

Ook dit jaar moeten we noodgedwongen kerst in een kleine groepje vieren. Dat weerhoudt Nederlanders er echter niet van cadeaus te kopen voor de feestdagen. Zou jij een sexy kerstcadeau geven?

Sexy kerstcadeau

Uit een peiling van onderzoeksbureau Factsnapp onder ruim 800 Nederlanders, in opdracht van Sexy Cheque, blijkt dat een kwart van de Nederlandse mannen zijn partner met kerst verrast met sexy lingerie. Een seksspeeltje wordt door zo’n 20 procent van de mannen onder de kerstboom gelegd. Vrouwen daarentegen komen vaker met een romantischer cadeau aanzetten.

Sensuele waardebon

Nog geen cadeau voor je vriendin? Dan hebben wij een tip voor je. Geef de eerste ‘sensuele waardebon’ in Nederland cadeau. Oprichters van de cadeaubon spelen in op het uitdagen van elkaar. Met de cadeaubon doe je dit op een toegankelijke (en minder ongemakkelijke) manier. Zo verras je je geliefde niet met een fysiek product zoals een seksspeeltje, maar met een waardebon. Een iets discreter en netter kerstcadeau.

De Sexy Cheque is een fysieke cadeaukaart waarmee je via een webshop uiteenlopende cadeaus kan kopen: van een romantisch diner tot seksspeeltje en alles er tussenin. De webshop wil op een toegankelijke manier de mogelijkheid bieden om een spannend cadeau te kopen. Dit kan voor je partner zijn, maar ook voor een vriend, familielid of kennis.

Kerstcadeau voor vriend of vriendin

Vrouwen geven buiten hun partner om vaak een sexy cadeau aan hun beste vriend of vriendin. Cadeaus die dan worden gegeven zijn vaak vibrators, een ondeugend spel of een dobbelsteen met opdrachten. Mannen geven buiten hun eigen partner om eerder een sexy cadeau aan hun geheime liefde, dit is zo’n 10 procent. Zo’n 12,1 procent van de 30- tot 39-jarigen wil geld spenderen aan een verborgen affaire.

Lees ook
10 dingen die je herkent als je vrijgezel bent tijdens de lockdown

Taboes doorbreken

Seksuologe Anne Siemons ziet veel herkenning in deze resultaten. “Bij vrouwen heerst nog altijd een dubbele moraal. Ja, ze zijn erg vrijgevochten en geëmancipeerd, maar ze passen er ondertussen erg voor op om niet als slet te worden gezien.” Volgens Siemons hebben ze wel behoefte aan meer passie en uitdaging, maar vinden ze het lastig samen te laten vallen met hun rol als moeder en partner. “Het moet niet te uitbundig. Heel veel vrouwen kopen wel sexy lingerie of een speeltje, maar dan voor zichzelf en buiten kerst om. Mannen daarentegen zijn veel eerder geneigd iets te kopen, om de vrouw te helpen met een orgasme, of om de seksualiteit hoog te houden”, aldus Siemons.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images