Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Vreemdganger? Dan is september jouw maand: populairste maand voor vreemdgaan

Vreemdganger? Dan is september jouw maand: populairste maand voor vreemdgaan

Vreemdganger? Dan is september jouw maand: populairste maand voor vreemdgaan

Kijk jij wel eens een deurtje verder of vermoed je dat je partner dat doet? Dan is de kans groot dat dit in de maand september gebeurt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die vreemdgaan dit voornamelijk in september doen.

September is maand van vreemdgaan

In september gaan meer mensen vreemd dan in andere maanden, zo is uit het onderzoek van een datingswebsite naar voren gekomen. Doordat de zomer is afgelopen en de grijze periode begint, zijn mensen geneigd eerder vreemd te gaan. Dat is altijd al zo, maar zal dit jaar nog iets erger zijn, zegt het onderzoek. Dat heeft alles te maken met het afgelopen jaar: lockdowns, coronastress en weinig prikkels.

Onderzoek door datingwebsite

Het onderzoek is gedaan door een datingwebsite die affaires promoot. Zij zeggen dat er nog nooit zoveel mensen op zoek zijn geweest naar een nieuwe vlam als dit najaar. En volgens hen zullen er ook meer affaires komen, omdat we weer naar kantoor toe mogen.

Het onderzoek

De datingsite heeft 2000 gebruikers geënquêteerd. 78 procent vertelde dat het werken op kantoor een affaire makkelijker zou maken en 54 procent zegt door de pandemie z’n relatie anders te bekijken. En da’s niet per se positief, want een derde van de mannen én vrouwen meldt dat ze minder passie voelen voor hun partner, door de vele tijd die ze samen hebben doorgebracht tijdens de lockdowns.

Lees ook:
Op een rijtje: dit zijn de belangrijkste redenen waarom mensen vreemdgaan

September wordt sekstember

Seks- en relatie expert Jessica Leoni zegt tegen de Britse Metro: “September is altijd de maand dat affaires veel voorkomen. Daarom wordt deze maand ook wel sekstember genoemd. Vakanties zijn vaak een keerpunt voor koppels, dan kunnen ze zich realiseren dat ze weinig gemeen hebben of dat de seks saai is. Als ze dan ook nog eens vreemd gedrag vertonen als ze weer naar kantoor moeten, kun je je afvragen wat er speelt.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Metro | Beeld: Getty Images