Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Seksstandjes zeggen veel over ons

Seksstandjes zeggen veel over ons

Seksstandjes zeggen veel over ons

Van welke seksstandjes je ook houdt, ze onthullen meer dan onze andere seksuele voorkeuren. Standjes zeggen namelijk veel over onze persoonlijkheid, voorkeuren en eigenaardigheden. Sekstherapeut Simran Chaddha verklaart hoe je je persoonlijkheid door jouw favoriete standjes kunt achterhalen.

Missionarisstandje
Dit standje, waarbij de man bovenop ligt, hoeft niet per se saai te zijn. Het draait juist om de stabiliteit en tederheid. Zijn lichaamstaal is naar jou toegewijd en je kijkt elkaar intens aan. Hij houdt oogcontact, terwijl hij je een van de intiemste ervaringen bezorgt. Dit standje vertelt dus veel over iemands loyaliteit en betrouwbaarheid.

Doggy style
Hoe fijn doggy style ook voor een man is, het zendt foute signalen uit naar de partner; ook als de vrouw het wel lekker vindt. Als je dit standje te veel en te vaak doet, kan het voor afstand tussen jullie zorgen. Dit komt doordat de man de touwtjes in handen heeft, waardoor de vrouw aan haar lot wordt overgelaten.

Het is voor partners een kinky standje, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar het straalt niet uit dat je van iemand houdt en diegene respecteert. Dit standje komt vaak voort uit onzekerheid en vertrouwenskwesties. De lichaamstaal is afstandelijk, omdat er geen oogcontact is. Natuurlijk is er ook een positieve kant aan dit standje: hij staat open voor wat avontuur in bed.

Cowgirl standje
Met de vrouw bovenop wordt vaak gezegd dat de man lui is. De man heeft het bij dit standje wel erg gemakkelijk, want hij hoeft al het zware werk niet te doen. Daarentegen kan dit standje wel goed worden gecombineerd met andere posities. Zo creëer je namelijk speelsheid. Het is een positie die wonderen doet voor de vrouw en de liefhebbende man kan haar hierin aanmoedigen, zodat jullie meer plezier beleven. Dus als het een van zijn favoriete standjes is, hoef je je nergens zorgen om te maken. Tenzij hij lui in bed is, want dan wordt het eens tijd dat hij bovenop klimt.

Lepeltje-lepeltje
Vrouwen vinden lepeltje-lepeltje vaak een fijne sekspositie, maar je hebt wel een zelfverzekerde en liefhebbende man nodig om dit standje uit te oefenen. In deze dominante positie vouwt een man zich als het ware helemaal om de vrouw heen. Je hebt ook mannen die liever hebben dat de vrouw zich om hem heen vouwt, in plaats van andersom. Het betekent dat ze een behoeftige persoonlijkheid hebben en dat ze graag verzorgd willen worden.

Net zoals in alle relaties kent seks hoogte- en dieptepunten. Het is dus belangrijk om samen voor een fijn standje te kiezen!

Bron: The Times of India