Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Welterusten: door deze 3 seksstandjes slaap je oprech lekkerder

Welterusten: door deze 3 seksstandjes slaap je oprech lekkerder

Welterusten: door deze 3 seksstandjes slaap je oprech lekkerder

Na een drukke dag te hebben gehad, ben je vast wel toe aan een goede nachtrust. Toch lig je uren te draaien en staar je naar het plafond, hopen dat je oogleden zwaarder worden. Helaas werkt dat niet, maar deze seksstandjes werken als een malle om in slaap te vallen.

Remslaap

Bij de remslaap ben je diep aan het slapen. In deze slaapfase ben je het meest aan het dromen en je hersenen hebben de tijd om alle prikkels te verwerken van de dag. Ook slaan je hersenen alle geheugens op die belangrijk zijn. Een goede nachtrust is dus belangrijk.

Onderzoek

We hoeven je niet meer uit te leggen, waarom nachtrust pakken zo belangrijk is. Toch hebben veel mensen moeite met in slaap vallen. Je hebt meerdere manieren om je nachtrust op te krikken en seks hebben is daar een van. Er is een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat uit 25 bekende seksstandjes, drie posities helpen om beter te slapen.

Onderzoekers vertellen dat er een hoofdingrediënt is: een orgasme krijgen. Namelijk 60 procent slaapt het beste na een orgasme. Hier kun je natuurlijk ook zelf voor zorgen, maar als je bedpartner toch wakker ligt. Hieronder staan de beste posities om snel naar dromenland te gaan.

Doggystyle

De wel bekende doggystyle is het beste standje om in slaap te vallen. Dat komt doordat je meer remslaap krijgt door dit seksstandje. Ongeveer 43% van de deelnemers bij het onderzoek, kreeg meer remslaap dan normaal.

Lees ook
Koffieliefhebbers opgelet: een bakkie pleur verbetert je seksleven

De lotus

Tijdens dit seksstandje zit de partner in een kleermakerszit en gaat de ander op schoot zitten. Je kijkt elkaar aan en degene die op schoot zit, slaat hun benen om de rug van de partner heen. Het is een intiem standje, maar het werkt ontzettend goed voor je nachtrust. Bij de positie ‘lotus’ ervaarde 39 procent meer deelnemers een betere remslaap.

De adelaar

De adelaar lijkt op missionaris. Bij missionaris ligt de ene op hun rug en de ander bovenop met de gezichten naar elkaar. Bij de adelaar heeft de onderste persoon de benen meer gespreid. Zo kan de bovenste persoon er dieper in. Hierdoor kreeg 35 procent van de deelnemers meer remslaap.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | beeld: GettyImages