Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Seksnachtmerrie: hij wil er niet meer uit…!

Seksnachtmerrie: hij wil er niet meer uit…!

Het is een nachtmerrie voor ieder stel. Na een potje seks aan elkaar vast blijven zitten omdat de penis vanwege het samentrekken van de vagina niet meer teruggetrokken kan worden. Zo’n avontuur eindigt in het ziekenhuis, met alle gênante gevolgen van dien.

Volgens een arts die te gast was in een radioprogramma van de BBC is het een fabeltje dat dit kan gebeuren. Dat concludeerde hij na elf jaar onderzoek. Nog tijdens de uitzending bleek de wetenschapper het helemaal mis te hebben. De reacties stroomden binnen. Een vrouw die meldde dat het haar en haar echtgenoot was overkomen. “Ik denk dat het kwam door de intensiviteit waarmee de spieren van de vagina zich samentrokken tijdens het orgasme”, liet ze weten. Ook ene John reageerde. Hij vertelde dat het hem met een Japanse schone overkwam. “Ik merkte dat ik niet meer voor- of achteruit kon”, liet hij weten. “We hebben toen maar even gewacht en na wat strelen en lachen kon ik toch terugtrekken.”

Penis captivus

Medicus John Dean vertelde in een volgende uitzending dat het verschijnsel penis captivus helemaal niet zo onbekend is. Volgens de seksuoloog is er al veel over geschreven. In een handleiding voor gynaecologen uit 1933 wordt beweerd dat penis captivus alleen voorkomt bij koppels die illegale seks hebben. Aangenomen werd dat de angst voor ontdekking zijn weerslag zou hebben op de samentrekkingen van de vaginale spieren. Die theorie is inmiddels naar het rijk der fabelen verwezen.

Feit of fabel? Laten we hopen dat we er nooit achter komen. En lees hoe je meer seksblunders zeker kunt voorkomen!

Bron: ANP

Beeld: Hollandse Hoogte