Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Seks tijdens je ongesteldheid; yay or nay?

Seks tijdens je ongesteldheid; yay or nay?

Seks tijdens je ongesteldheid; yay or nay?

Sommige mensen maken er totaal geen probleem van om een feestje in bed te vieren tijdens that time of the month, de ander wil niets anders dan series kijken in bed als ze ongesteld is. Met chocola. En ijs. Maar is het eigenlijk beter om je seksleven even  on hold te zetten tijdens je menstruatie? Flair geeft antwoord.

Seks tijdens menstruatie

Vanuit medisch oogpunt is er geen enkel bezwaar tegen het feit dat je seks hebt tijdens je ongesteldheid. Aan jou dus de keuze. Vele vrouwen voelen zich “viezig” en hebben last van hoofdpijn, misselijkheid en krampen. Communiceer openlijk met je partner over wat hij ervan vindt om als schipper door de rode zee te varen. Weet dat veel mannen er de nadelen niet van inzien en zeker niet walgen van dit natuurlijk fenomeen. Extra tips om er samen van te genieten: gebruik een handdoek om je matras niet vies te maken, of kruip gewoon lekker samen onder de douche. Bij standjes waarbij de vrouw onderaan ligt, zou de kans op bloedverlies het kleinst zijn.

Kans op zwangerschap?

Ja, je kan zwanger worden tijdens je menstruatie als je geen anticonceptie gebruikt. Vooral als je menstruatie langer duurt dan 7 dagen. In dat geval kan het einde van je ongesteldheid overlappen met je ovulatie. Het is daarom belangrijk om een condoom te gebruiken. Nam je de pil zoals voorgeschreven, dan ben je beschermd, ook tijdens je stopweek.

Lees ook
Mensen hebben in de herfst meer zin in seks en dit is waarom!

Soa gevaar?

Wees jezelf ervan bewust dat de baarmoeder extra gevoelig is tijdens je menstruatie, en daardoor dus mogelijk sneller vatbaar voor infecties. Het gebruik van een condoom is zeker geen overbodige luxe wanneer je seks hebt tijdens je ongesteldheid. Maar als je menstrueert, loop je niet noodzakelijk een groter risico op een besmetting met een soa, dan wanneer je onbeschermd vrijt buiten je menstruatie.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be | Beeld: Getty Images