Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Schaamhaarkwesties

Schaamhaarkwesties

Schaamhaarkwesties

Het blijft altijd een grote verrassing als je voor het eerst met iemand het bed in duikt. Wat tref je aan onder zijn kleding: een oerwoud of een kale vlakte?

Soms kun je het al een beetje inschatten. Als een man zwaar behaard is in zijn gezicht en op zijn armen, is de kans klein dat zich onder zijn shirt en in zijn onderbroek een glad babyhuidje schuilhoudt. Vaak piept er dan ook al heel mannelijk een plukje dons boven zijn shirt uit. En als een man een perfect gladde kaak heeft waar geen stoppeltje op te bekennen valt, zal zijn borst vaak ook niet bedekt zijn met een wirwar van krullend haar.

Controle
Steeds meer mannen vinden het echter belangrijk om zelf de controle over hun beharing te hebben. Uit onderzoek naar de scheergewoonten van Nederlandse mannen blijkt dat 20% regelmatig zijn lichaamshaar kortwiekt. Vooral de oksels en het kruis zijn hierbij populair.

Broeien in de boxer
Een goede zaak, vind ik, en met mij 64% van de vrouwen. In eerste instantie omdat ik het hygiënischer vind. Niets is smeriger dan down under een grote, wilde bos haar aan te treffen die al een hele dag in de boxer heeft kunnen broeien. Zie daar maar eens je weg in te vinden, laat staan als je dat met je mond moet doen. Knappe meid die dat overwint.

Stairway to heaven
Bovendien vind ik het sexy. Ik ben groot fan van slanke maar gespierde mannen met een netjes bijgeknipte stairway to heaven (het strakke streepje haar van navel tot kruis, bedoel ik daarmee) en goed zichtbare ‘heupbotjes’. Het is eeuwig zonde als het beeld van zo’n prachtige strakke onderbuik en schaamstreek wordt verpest door een wildgroei aan stugge, donkere haren.

Kale piemel
Eén keer had ik een jongeman in mijn bed die het scheren van zijn schaamhaar wel erg grondig deed. Er was werkelijk geen één haartje of zelfs stoppeltje meer te ontdekken. Hygiënisch, natuurlijk, maar sexy? Bepaald niet. Er is een groot verschil tussen het keurig bijhouden van je schaamhaar of alles maar gewoon helemaal weghalen. Hij was al een paar jaar jonger dan ik, maar door zijn kale balzak leek hij helemaal pas net aan zijn puberteit begonnen.

Zoals bij zo veel dingen het geval is, geldt nu ook: geniet, maar snoei met mate. Houd het mannelijk, maar laat wel zien dat je jezelf verzorgt. Vooral dat laatste is voor mij een enorme turn on.

Beeld: Thinkstock